Alexandru Brad, unul dintre marii profesori ai generațiilor de jurnaliști, a murit

Crişan Andreescu / 01 Martie 2019 / 01:55 Salveaza PDF Comentarii
Alexandru Brad
Descriere foto: Alexandru Brad

Alexandru Brad, fost profesor al Facultății de Ziaristică, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, la numai câteva zile  de la decesul fratelui acestuia, diplomatul și scriitorul Ion Brad.

Alexandru Brad a studiat la Târnăveni și a făcut cursurile Școlii Profesionale de Meserii (1952-1954). A colaborat la ziarul Tractorul din Brașov, cu diverse reportaje și poezii (1956).

În perioada stagiului militar (1958-1960) a publicat și la Luceafărul sau Înainte. A ajuns apoi conferențiar la Facultatea de Ziaristică a Academiei de Științe Social-Politice din anul 1978, unde a îndrumat destinele a zeci de viitori jurnaliști, care s-au remarcat în pwrioada post-decembristă.

După 1989 a lucrat la ziarul Satul românesc, Dimineața, iar din 1993 a condus revista Agricultura. A fost membru al Uniunii Scriitorilor. La propunerea ministrului culturii și cultelor a primit din partea președintelui României ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Promoția 1989 a Facultății de Ziaristică îi aduce un ultim omagiu celui care le-a fost profesor și prieten, ALEXANDRU BRAD.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26