ALEXANDRU ATHANASIU. DOSAR MICROSOFT. "Nu am niciun fel de intenție de a fugi de mâna lungă a legii"

Președintele Traian Băsescu a declarat astăzi la o conferință de la Palatul Cotroceni că a dat un aviz favorabil urmării penale a cinci foști miniștri implicați în dosarul Microsoft, printre care și Alexandru Athanasiu.

Alexandru Athanasiu este acuzat de faptul că a făcut abuz în serviciu, trafic de influență, luare de mită și spălare de bani.

Acesta a comentat pentru Realitatea că "era atribuția prezidențială, în conformitate cu Constituția, de a da acest aviz pentru persoanele care au săvârșit aceste fapte în cadrul mandatului ministerial".

Nedreptățit?

Acesta a spus că nu se face vinovat de niciuna dintre acuzații, menționând că nu are conturi în societăți offshore.

"Ce vreau să adaug, în fața organelor penale, adică procurorului DNA, este că aștept să văd acuzele articulate mult mai concret, să văd dacă există ceva care să vizeze, într-un fel sau altul, vinovăția mea", a spus fostul ministru.

"Nu am niciun fel de intenție de a fugi de mâna lungă a legii. Eu sunt un om onest, un om care și-a clădit o carieră pe cinste, pe principiile dreptului, pe care le predau studenților mei de 35 de ani", a spus Athanasiu.

Citește și: DOSAR MICROSOFT. Adina Anghelescu: Traian Băsescu a dat INDICII foarte clare

Așteaptă ca ancheta să se deruleze cât mai repede

"Mă deranjează foarte mult acestă situație, vreau să o lămuresc cât mai repede, cât mai corect și am încredere că procurorii vor depune aceeași silință, ca și mine, că vom afla adevărul".

Încredere în justiție

"Justiția este un concept, o abstracțiune. Noi trebuie să avem încredere în legislația care reglementează justiția. Trebuie să avem încredere în oamenii care sunt investiți ca judecători sau procurori. În principiu, am încredere în oamenii care distribuie justiția în România. Mulți mi-au fost studenți. Dacă aș spune contrariul, eu am eșuat ca profesor al lor", este de părere Alexandru Athanasiu.

Cui servește acest dosar

"Eu nu am o abordare jurnalistică sau politică. De 6 ani nu mai sunt în politica activă, legat de cine câștigă, cine pierde. Eu cred că este o anchetă bine-venită. În România sunt dovezi clare că averea publică a fost de multe ori prăduită, un termen non academic, dar asta e realitatea", a declarat acesta pentru Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel