Alexandrescu a verificat stadiul plângerii penale împotriva lui Bendei, pe care îl acuză de denunțare calomnioasă

Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, a verificat , luni, la secția 17 de Poliție stadiul plângerii penale pe care a depus-o în data de 19.07.2013, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, împotriva administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, pentru denunț calomnios.

Potrivit plângerii, administratorul RCS&RDS ar fi folosit "date eronate și mincinoase" în denunțul său, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instanței, conform avocatului Gheorghiţă Mateuţ.

După depunerea plângerii, procurorii au trimis documentele polițiștilor de la secția 17, pentru cercetări, însă în data de 08.08.2013 au solicitat reîntoarcerea dosarului la Parchet, pentru continuarea analizei cauzei.

Conform Avocatului Gheorghiță Mateuț, denunțul făcut de Ioan Bendei este mincinos, deoarece nu există probe sau indicii temeinice din care să rezulte presupunerea rezonabilă că Sorin Alexandrescu ar fi comis fapta penală imputată, așa cum s-a constatat și prin respingerea în două rânduri, de către Judecătoria sectorului 5, a cererilor DNA de efectuare a unor percheziții la biroul și domiciliul acestuia, precum și prin infirmarea actului rezolutiv de începere a urmăririi penale de către Procurorul Șef al Secției de Combatere a corupției din cadrul DNA.

”Ioan Bendei, știind că este înregistrat, a produs probe mincinoase, prin încercări repetate de a conduce discuțiile purtate cu Sorin Alexandrescu în sensul în care ar putea face dovadă unui șantaj. Tot Avocatul Mateuț afirmă că infracțiunea a fost săvârșită cu intenție directă, Ioan Bendei având cunoștință de caracterul mincinos al probelor pe care le-a produs în fața organelor de urmărire penală, cât și de caracterul nedrept al învinuirii pe care o sprijină în mod voit prin faptă să”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit codului penal, denunțul calomnios se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Producerea de probe mincinoase, care sムducムla o învinuire nedreaptă, poate săƒducăƒla o pedeapsă între un an și 5 ani de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel