Urmărește emisiunea live


Alexandra arsă de Dincă? Experiment care i-a făcut pe experți să ceară autorităților să-și schimbe explicațiile - video

Alexandra
Alexandra

Alexandra ar fi fost arsă de Gheorghe Dincă. Este o teorie în care puțină lume crede.

În acest context, vă prezentăm un experiment făcut în 2016. În urmă cu vreo cinci ani, în Mexic, 43 de tineri studenți au dispărut fără urmă. Procurorul general a spus, la acel moment, că au fost incinerați total de un cartel de droguri. Nimeni a crezut așa ceva. Din acest motiv, un profesor a făcut un experiment în Australia pentru a vedea cum arde un corp. A folosit porci.

Conform experimentului de răsunet publicat în revista Science și recreat în Australia ar fi fost nevoie de aproximativ 27 de tone de lemn pentru a arde 43 de corpuri și chiar și așa ar fi mai rămas urme de materie organică. Oamenii de știință au folosit carcase de porci în loc de corpuri umane și, pentru un singur animal de 70 de kilograme, au avut nevoie de 630 de kilograme de lemn. Chiar și așa, a mai rămas 10% din carne.

De asemenea, experții au ars patru porci simultan pentru a vedea dacă acumularea de grăsime corporală a alimentat focul, dar rezultatul a fost că focul a scăzut. În plus, directorul anchetei, peruanul José Torero, a vizitat groapa de gunoi unde se presupune că au fost arși studenții și nu a observat urme de incendiu masiv. Torero a spus că, în cazul puțin probabil în care cartelul a făcut rost de 27 de tone de lemn, flăcările ar fi trebuit să lase urme pe copacii din apropiere. El a ajuns la concluzia că trupurile nu au fost arse.

Un grup de experți numiți de Comisia Interamericană pentru Drepturile Omului (IACHR), cunoscut sub numele de GIEI, a indicat deja că nu există dovezi științifice care să confirme că tinerii respectivi au fost arși în groapa de gunoi. Această concluzie a fost susținută de Equipo Argentino de Antropología Forense - EAAF, care a colaborat, de asemenea, la anchetă, la solicitarea rudelor victimelor. De asemenea, GIEI a cerut autorităților mexicane să ”schimbe narațiunea" în privința a ceea ce s-a întâmplat cu studenții pentru că varianta cu ”au fost arși” este imposibil de crezut.

Iată experimentul realizat de experți:

Cum ar fi murit studenții

În noaptea de 26 spre 27 septembrie 2014, studenţii unei şcoli din Ayotzinapa au fost atacaţi de poliţişti în timpul unui protest ce viza drepturile profesorilor. Poliţiştii i-au capturat şi i-au dat pe mâna cartelului drogurilor Guerreros Unidos, care i-ar fi asasinat şi apoi incinerat în groapa de gunoi de la Cocula, potrivit versiunii oficiale.

Studenţii au fost văzuţi ultima oară în timp ce erau urcaţi cu forţa în microbuze ale poliţiei.

VEZI ȘI: Jurnalist de la Realitatea TV, urmărit în Caracal: "Mi s-a părut suspect că avea așa ceva. Asta e ipoteza mea"

Până în prezent, au fost identificate doar rămăşiţele unui student, pe baza unui test ADN făcut de către un laborator din Austria.

La acel moment, dispariţia  elevilor a declanşat un val de manifestaţii în Mexic şi a atras numeroase critici în străinătate împotriva autorităţilor mexicane.

Expertiză internațională în cazul Alexandrei, nepoata lui Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu, unchi al Alexandrei, a spus că va solicita o expertiză internațională a rămășițelor identificate la Caracal după ce ministrul Justiției a informat familia că ADN-ul din oasele găsite la Gheorghe Dincă este al fetei. Acesta spune că bijuteriile din argint au fost găsite întregi.

”Informarea ministerului justitiei catre familia mea nu ma face sa cred deloc ca Alexandra a fost arsa acolo si toate balivernele despre aceasta situatie. Voi ruga pe varul meu sa facem o expertiza internationala a ramasitelor din acel "butoi" .Nu pot contesta rational rezultatul IML pana la proba contrara dar nu cred nimic din povestea construita in jur. Asteptam si hartiile de la IML sa vedem la ce se refera exact analiza. Inelul si lantisorul de ARGINT au fost gasite netopite!!!!!!. Tot in acel recipient si arse in acelasi timp la o temperatura uriașă. Cand varul meu le-a identificat acestea erau doar "afumate" dar întregi", a scris Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, pe Facebook.

Unchiul Alexandrei a mai zis că, până va avea contraexpertiza internațională, trebuie acceptat testul de la INML, însă nu crede spusele lui Gheorghe Dincă, potrivit cărora ar fi ars trupul Alexandrei.

VEZI ȘI: Carmen Dincă: Nu mi-e ușor. Mai greu îi e însă tatălui meu. E fost polițist

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Ministrul Justiției a anunțat familia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel