Alexander Dvornikov, noul comandant rus numit de Putin pentru a conduce războiul din Ucraina

 Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a numit un nou general pentru a conduce invazia din Ucraina. Aceste este Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei. 

„Mutarea semnalează o recunoaştere a Rusiei că lucrurile merg extrem de prost şi că trebuie să facă ceva diferit”, a declarat un oficial european citat de CNN.

Un nou comandant de teatru cu o experienţă de luptă vastă ar putea aduce un nivel de coordonare la un asalt care acum se aşteaptă să se concentreze pe regiunea Donbas, în loc de mai multe fronturi.

În sudul Ucrainei, ruşii au cucerit şi au menţinut mai mult teritoriu, spre deosebire de încercarea rusă de a înconjura Kievul şi oraşele din nordul Ucrainei, efort care s-a încheiat recent cu o retragere.

Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operaţiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis trupe acolo în septembrie 2015 pentru a susţine guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În timpul comandamentului lui Dvornikov în Siria, din septembrie 2015 până în iunie 2016, avioanele ruseşti au sprijinit regimul Assad şi aliaţii săi în timp ce aceştia asediau estul oraşului Alep, controlat de rebeli, bombardând cartierele dens populate şi provocând victime civile importante. Oraşul a căzut în mâinile forţelor guvernamentale siriene în decembrie 2016.

Analiştii militari şi oficialii americani familiarizaţi cu evaluările serviciilor de informaţii au speculat că generalii ruşi au ca obiectiv să-i prezinte lui Putin unele progrese tangibile pe câmpul de luptă înainte de Ziua Victoriei, pe 9 mai, când Rusia comemorează înfrângerea Germaniei naziste şi marchează în mod tradiţional această ocazie cu o paradă în Piaţa Roşie din Moscova, scrie Mediafax.

”Rusia nu va putea să lanseze o nouă ofensivă!” Generalul american Ben Hodges are o soluție

„În primul rând, românii ar trebui să fie bucuroşi că liderii lor au recunoscut în ultimii ani ameninţarea şi au făcut ceea ce e necesar ca România să fie pregătită să se apere şi să ajute aliaţii. România şi Polonia sunt „balamaua” din mijlocul Flancului Estic al NATO şi au un rol important atât aerian, cât şi naval, terestru şi cibernetic”, a spus generalul american Ben Hodges în interviul acordat jurnalistului Radu Tudor pentru emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

„Sunt timpuri periculoase. Rusia a arătat cine este cu adevărat, iar majoritatea românilor ştiau deja asta. Cred că intenţia este să distrugă Ucraina ca stat. Putin a spus cu ani în urmă că Ucraina nu este un stat cu adevărat. Cred că va face tot ce poate ca să elimine orice structură, orice populaţie, orice arată că ar fi un stat ucrainean. De aceea primarii sunt răpiţi, infrastructura e distrusă, oamenii sunt relocaţi”, a spus acesta.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel