Alex Coita, mesaj într-un moment dureros: Vă rog să vă abțineți de la comentarii cu tentă politică

Alex Coita
Alex Coita

Analistul Alex Coita susține că „aveam datoria să transformăm durerea de la Colectiv într-un moment al renașterii, într-un reset general al societății”. Marți se împlinesc trei ani de la tragedia care a îndoliat România.

„Trei ani de la Colectiv. Puține de spus. Au fost trei ani în care România a îmbătrânit ca în 10. Mai presus de orice, trăim azi rușinea colectivă a unei mari ocazii ratate. Pentru că aveam datoria să transformăm durerea de la Colectiv într-un moment al renașterii, într-un reset general al societății.

Și nu am reușit asta. Și poate cineva își va da seama că, la trei ani după, dincolo de isteria generalizată, nu s-a schimbat nimic. Nu se cunosc motivele pentru tragedie, spațiile funcționează tot fără autorizație la incendiu, iar noi, noi avem în continuare prea puțin respect pentru cei de lângă noi. Și pentru noi înșine. Și pentru România.

Ura nu vindecă, isteria nu vindecă. Neputința doare, dar revolta nu are rost atunci când nu vedem poza de ansamblu și nu ne uităm la cauzele profunde ale situației actuale.

Astăzi avem mai mult decât oricând nevoie de liniște. Să prețuim viața, să nu ne sufocăm cu ură. Să vedem cu calm și răbdare ce putem face ca să ieșim din această nebunie. Să ieșim împreună și să rămânem împreună.

Nu ne vom vindeca prea curând de tragedia de la Colectiv. Sper doar ca durerea să ne maturizeze și să ne ferească de excese.

(Vă rog să vă abțineți de la comentarii cu tentă politică. Dacă nu puteți lăsa un gând bun pentru victime și supraviețuitori, treceți mai departe. Vă mulțumesc”, a scris, marți, Alex Coita pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel