Alex Coita, după rezultatele dezastruoase de la testul PISA: Asta trebuie să fie LECȚIA

Rodica Mitu / 04 dec 2019 / 11:39 Salveaza PDF Comentarii
Alex Coita în platoul Antena 3
Alex Coita în platoul Antena 3

„Școala trebuie corelată cu lumea reală”, susține Alex Coita.

„România are copii și tineri foarte deștepți! Din păcate, sistemul educațional din România nu îi ajută să învețe să gândească autonom și nu le transmite informații care să le fie utile în viața de zi cu zi și în mediul profesional.

Asta trebuie să fie lecția rezultatelor dezastruoase de la testul PISA!

 

Reacția doamnei ministru a educației arată că este complet paralelă cu realitățile sistemului de învățământ din România. Domnia sa pare că nu înțelege și nu are nicio viziune privind nevoia de reformă a școlii românești.

Cum este posibil ca, în 2019, când orice om are acces instant la tone de date prin internet, să mai ai un sistem de educație bazat preponderent pe memorare și reproducere de informație?”, a scris, miercuri, 4 decembrie, Alex Coita pe contul său de Facebook.

„Reforma sistemului de învățământ trebuie să pornească de la mentalități”, a continuat Alex Coita. „Copiii trebuie învățați să ÎNȚELEAGĂ concepte, să selecteze informația RELEVANTĂ și CREDIBILĂ și să o APLICE în viața lor profesională și personală. Ei trebuie pregătiți pentru viață și pentru profesie, nu transformați în roboți care repetă pe de rost noțiuni și date.

Învățământul românesc are nevoie urgentă să treacă în era digitală. Școala trebuie corelată cu lumea reală. Până cei care ne conduc nu vor înțelege aceste concepte de bază, tinerii noștri vor porni cu un handicap în viață și în profesie”, a concluzionat Alex Coita.

 

 

VEZI ȘI: Alex Coita și Ilan Laufer pregătesc un PROIECT DE ȚARĂ! Premieră în România: "Salt către zona statelor bogate"Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24