ALERTĂ. "Superuraganul" Patricia se apropie. "Devastator, cel mai mare înregistrat vreodată"

"Superuraganul" Patricia se apropie de Mexic cu viteze ale vântului care depășesc la rafală 400 de kilometri pe oră. 

Mexicul este în alertă, vineri, înainte de sosirea uraganului Patricia, cel mai puternic înregistrat vreodată pe continentul american. Uraganul este încadrat la categoria 5- "potențial catastrofal". Autoritățile au dispus deplasarea locuitorilor, închiderea porturilor și școlilor și au cerut turiștilor să-și anuleze călătoria în zonă, în condițiile în care uraganul urmează să atingă coasta mexicană a Pacificului vineri seara târziu în statul Jalisco (vest).

"Este un uragan devastator, cel mai mare înregistrat vreodată, de aceea trebuie să luăm măsuri de precauție extreme", a declarat ministrul mexican de interne, Angel Osorio Chong, la postul Radio Formula- relatează France Presse.

Meteorologii estimează că uraganul este de așteptat să ajungă pe coasta mexicană între importantul port Manzanillo și orașul turistic Puerto Vallarta, care ar putea fi lovite cu toată forța. Toate magazinele au fost închise în Puerto Vallarta, iar proprietarii au sigilat ferestrele, citează Agerpres. Potrivit Centrului de supraveghere a uraganelor din Miami, este vorba de "cel mai puternic uragan înregistrat vreodată" în Oceanul Atlantic și nord-estul Pacificului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel