Urmărește emisiunea live


Alertă pentru românii care merg în Germania. ”Zonă de RISC”. Amenzi de până la 25.000 de euro

Autoritățile germane au actualizat lista cu zonele de risc din România. 

De astăzi, și judeţul Iași a fost inclus pe lista zonelor de risc. Buzău, Galați și Vrancea au fost retrase de pe lista ”zonelor de risc”, conform MAE.

Alături de București, 11 județe din România sunt pe lista neagră a Germaniei, cea a zonelor de risc: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Iași, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

De asemenea, dacă intrați în Germania din zonele de risc, sunteți obligați să completați un formular de debarcare, Public Health Passenger Locator Form. Îl puteți accesa AICI

Test COVID tradus în germană sau engleză

În plus, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din ”zonele de risc”, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

Două excepții

De la această obligativitate există două excepții: prima excepție se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test biologic molecular pentru COVID-19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după intrare. Cea de-a doua excepție se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei, cu obligația de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării, conform Mediafax.

Testarea se poate face gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate, mai multe informații putând fi obținute la linia telefonică dedicată 116.117.

Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice COVID-19, excepțiile enunțate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german și rezultatul acestuia este negativ.

Tranzitul nu este condiționat 

Tranzitarea teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască), fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic, vizite ș.a..

Amenzi de până la 25.000 de euro

În cazul neîndeplinirii obligațiilor aferente testării, respectării măsurii autoizolării sau a condițiilor de tranzit, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel