Alertă meteo. Va fi polei, după care vin ninsorile

Ninge și se va depune polei, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în principal în zona de sud a țării, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care îi avertizează pe șoferi să circule prudent și să plece la drum cu mașini echipate de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea care intră în vigoare sâmbătă la ora 23.00 și e valabilă până marți, la ora 06.00. Aceasta vizează precipitații mai ales sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului și depuneri de polei, în special în zona de sud a țării.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele vizate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, anunță CNAIR.

Administratorii drumurilor recomandă limitarea circulației autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 7,5 t, pentru evitarea producerii de blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteorologice.

Toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel