ALERTĂ medicală în România. "Doamne ajută să fie alarmă falsă!"

Situație fără precedent în România. Există suspiciuni că Spitalul Judeţean din Slatina a primit de la Centrul de Transfuzii sânge infectat cu hepatită de tip B.

Centrul de Transfuzie Sanguină Olt a informat comisia de hemovigilenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina că în 19 februarie la centru s-a prezentat un donator fidelizat, cu grup AB Rh pozitiv, cu cinci donări în antecedente şi monitorizat biologic, însă la ultima donare s-a identificat un titru crescut al antigenului HBs, ridicând suspiciunea unei infecţii cu virus HBs, scrie presa locală.

În acest moment, se așteaptă confirmarea sau infirmarea suspiciunii și urmează să fie luate măsurile care se impun în acest caz.

„Cred că Centrul de Transfuzii avea obligaţia, şi legal, şi moral, să livreze un sânge bun. (...) Vom anunţa Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii. Cerem un control la CTS şi rearondarea spitalului la centrul din Craiova. Noi am informat şi pacientul care a beneficiat de transfuzie, acum se află în spital. Doamne-Ajută să fie o alarmă falsă!”, a declarat managerul Andrei Iordache, scrie Gazeta Nouă.

Versiunea Centrului de Transfuzii

Șefa centrului se apară și spune că nu este nimic în neregulă, procedurile care se fac în acest caz fiind realizate "ca la carte".

"Noi ne chestionăm donatorii, ei sunt obligaţi să ne răspundă la întrebări, sunt întrebări legate inclusiv de ce intervenţii chirurgicale au suferit, de ce stil de viaţă duc, însă nu avem siguranţa că nu ne mint”, a declarat șefa centrului, medicul Ramona Lesnic.

Ce se va întâmpla dacă suspiciunile se vor adeveri

Dacă se va dovedi că suspiciunile sunt adevărate, există riscul pentru contractarea unor boli, de exemplu sifilis sau HIV/SIDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel