Mobilizare la Spitalul Judeţean Suceava. Pompierii, alertați cu privire la miros de fum într-un salon de la UPU / update

Foto ilustrativ: IGSU
Foto ilustrativ: IGSU

S-a dat alarma la Spitalul Judeţean Suceava.

Este alertă la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce s-a detectat prezenţa fumului în zona Unităţii de Primiri Urgenţe - UPU, relatează România TV. Potrivit sursei citate, cei de acolo au sunat la 112, anunţând că iese fum de la UPU, acolo unde sunt foarte mulţi pacienţi Covid în aşteptarea unui loc în spital sau la ATI. Pompieri au ajuns la faţa locului şi caută sursa fumului şi sunt pregătiţi să intervină. 

De altfel, pompierii vin acolo zilnic, din 3 în 3 ore pentru a verifica dacă totul este în regulă şi a nu se repeta tragediile care au avut loc în acest an la alte spitale din ţară. 

Potrivit ISU Suceava, dispeceratul pompierilor militari a fost anunțat despre faptul că se simte miros de fum într-un salon (camera de resuscitare) din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

UPDATE: „La fața locului, nu s-a identificat nicio sursă de fum. Împreună cu personalul tehnic responsabil de pe locul de muncă, pompierii militari au evacuat cinci pacienți din zona respectivă. Ulterior, au monitorizat spațiul și instalațiile electrice și de oxigen, fără să fie identificate probleme”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

MApN: Spitalul Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova devine spital suport-COVID

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia medicală, a dispus, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măsurile organizatorice necesare pentru ca, începând de vineri, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova să devină spital suport-COVID-19.

Astfel, Spitalul militar din Craiova va putea prelua din cazuistica infectărilor cu noul coronavirus prin punerea la dispoziţie a 10 paturi pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii şi două paturi ATI, se arată într-un comunicat al MApN, transmis Agerpres.

Potrivit MApN, Spitalul modular de la Leţcani, deservit de o echipă de 35 de persoane detaşate de la Ministerul Apărării şi personal medical al Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, a preluat până joi dimineaţa 23 de pacienţi pe Secţia de boli infecţioase şi şase pacienţi în Secţia de Terapie Intensivă, aceasta urmând a fi extinsă, gradual, până la un număr de 48 de paturi.

"Ministerul Apărării Naţionale continuă implementarea şi a altor măsuri de creştere a capacităţii de acţiune în direcţia prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi asigurarea vaccinării populaţiei în cadrul centrelor de vaccinare proprii", se arată în comunicat.

Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara sunt în proces de extindere a capacităţii operaţionale, fiind în stadiul final de autorizare a unor noi paturi pentru tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe/ critice. În acest sens, în reţeaua medicală a MApN va fi mărită capacitatea de tratare la un număr de 388 pacienţi cu forme uşoare, medii şi severe/ critice de COVID-19, faţă de 239 câţi reprezenta capacitatea anterioară.

O atenţie deosebită este acordată, conform MApN, cazurilor severe/ critice, pentru care sunt în fază finală de operaţionalizare 10 paturi suplimentare, ajungând la 86 de paturi ATI şi a cazurilor medii, pentru care sunt operaţionalizate 18 paturi suplimentare cu suport oxigen cu flux normal, numărul total urcând, astfel, la 302. De asemenea, reţeaua medicală a MApN dispune şi de un număr de 204 paturi pentru cazurile uşoare COVID-19, cazuri care nu necesită suport oxigen.

În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din ţară, şi în cadrul Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General Aviator Victor Atanasiu", Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" şi Centrului de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti. Suplimentar, se asigură şi vaccinarea cu serul Johnson & Johnson în cadrul centrelor de vaccinare care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, iar în Bucureşti acest vaccin poate fi administrat în centrul care funcţionează la CMDTA "Acad. Ştefan Milcu".

"Forţele Aeriene Române sunt pregătite în orice moment să pună la dispoziţie, la solicitarea autorităţilor, capabilităţi de transport aerian, atât în ţară, cât şi în străinătate, adaptate pentru transport persoane, dar şi pentru materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2", mai precizează MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel