Alertă la Londra în timpul festivităților pentru Jubileul de Platină. Trafalgar Square, evacuată

Fotografie de la Alexinphotography World/ Pexels
Fotografie de la Alexinphotography World/ Pexels

Poliţia britanică a anunţat sâmbătă că a evacuat pentru scurt timp Trafalgar Square din Londra, aflată în apropierea locului unde urmează să aibă loc în cursul zilei festivităţile care marchează Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.


"Incidentul s-a încheiat acum şi piaţa va fi redeschisă la timp", a adăugat poliţia britanică pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al poliţiei britanice a declarat anterior că mai multe controale au loc în zonă, aflată la mică distanţă de locul în care în cursul zilei de sâmbătă urmează să aibă loc un concert, în faţa Buckingam Palace.

Oficialul britanic a afirmat că se crede că incidentul s-a produs din cauza unui colet suspect.

Aproximativ 22.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă seara la Londra cu ocazia unui concert de amploare organizat în onoarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în cea de-a treia zi a festivităţilor istorice ce marchează 70 de ani de domnie a suveranei britanice.

Citește și...

Jubileul de Platină. Boris Johnson, întâmpinat cu huiduieli și ironii la slujba de la Catedrala St. Paul - Video

Premierul britanic Boris Johnson a fost întâmpinat vineri cu huiduieli şi ironii, dar şi câteva aplauze, la Catedrala St. Paul din Londra pentru a participa la o slujbă religioasă care celebrează domnia istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a, relatează agenţia de presă Reuters. 

Şeful executivului britanic se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, în special după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Johnson chiar a primit o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Deşi foşti prim-miniştri sosiţi la ceremonia de la Catedrala St. Paul au primit aplauze prietenoase, premierul Boris Johnson şi soţia sa, Carrie, au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi un val de ironii din partea mulţimii prezente care aştepta în afara lăcaşului religios. Unii oameni dintre cei prezenţi i-au aclamat şi aplaudat pe cei doi.

Un număr crescând de parlamentari din Partidul Conservator, formaţiune din care face parte premierul britanic, i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze.

Regina Elisabeta a II-a nu este prezentă la ceremonia religioasă de vineri din cauza oboselii acumulate în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul său de Platină.

Festivităţile vor continua sâmbătă cu un amplu concert organizat în cursul serii în faţa Palatului Buckingham, urmat de mii de prânzuri şi petreceri populare duminică după-amiază şi de o imensă paradă pe străzile din Londra spre seară, la care vor participa aproximativ 10.000 de persoane, notează Agerpres.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel