Alertă la granița cu Bulgaria. Mașini blocate și oameni evacuați de urgență

Şoferii au rămas captivii în autoturismele cu care se deplasau. Mulţi oameni au fost evacuaţi în zonă.

Din cauza vremii nefavorabile, care a dus la inundații în Bulgaria, sute de oameni au fost evacuaţi. Șoferii au rămas captivi în autoturisme din cauza ploilor abundente și furtunilor puternice. Grindina a produs pagube uriașe.

Nici în România situatia nu este mai bună. CODUL PORTOCALIU anunțat de meteorologi se prelungește până la ora 23:00. Vor urma manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

11 judeţe intră marţi la ora 12:00 sub Cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată iar alte 25 de judeţe şi Capitala se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Codul portocaliu va afecta marţi, în intervalul orar 12:00 - 21:00 judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău şi Brăila.

Astfel, în Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 60...80 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel