Alertă în SUA. Securitate sporită la bazele militare

Secretarul Apărării, Mark Esper, sporeşte securitatea la bazele militare, după atacul din Florida.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat că a cerut forţelor armate să revizuiască securitatea la bazele militare şi procesul de triere a soldaţilor străini care vin în SUA pentru instruire, după un atac care a avut loc vineri în Florida, scrie Agerpres după o relatare Reuters.

Un locotenent al Forţele Aeriene Saudite a ucise trei persoane şi a rănit alte opt într-un atac armat care s-a produs vineri la o bază a Marinei SUA din Pensacola, în Florida.

Măsuri necesare de precauție

Într-un interviu acordat duminică pentru Fox News, Esper a spus că le-a cerut oficialilor din armată "să se asigure că iau toate măsurile de precauţie necesare" pentru a se asigura că unităţile militare sunt sigure.

Esper a mai declarat că a cerut Pentagonului "să revizuiască procedurile de selecţie" a soldaţilor din alte ţări care vin în SUA să se antreneze. El a spus că aceste programe sunt "foarte importante pentru securitatea noastră naţională".

”Singura cale de a avansa”

În privinţa războiului din Afganistan, el a precizat că "singura cale de a avansa" este "printr-un acord politic" cu talibanii şi cu guvernul afgan.

Secretarul american al Apărării a spus totodată că SUA au ajuns într-un punct în Orientul Mijlociu în care a "descurajat comportamentul necorespunzător al Iranului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel