Alertă în Rusia. Un avion cu 28 de pasageri a dispărut de pe radare și este de negăsit. La bord se aflau copii

Alertă în Rusia. Un avion cu 28 de pasageri a dispărut de pe radare și este de negăsit / Foto: Pixabay
Alertă în Rusia. Un avion cu 28 de pasageri a dispărut de pe radare și este de negăsit / Foto: Pixabay

Autoritățile din Rusia sunt în alertă maximă, după ce un avion cu 28 de pasageri a dispărut brusc de pe radare.

S-a pierdut orice contact cu un avion ce transporta 28 de pasageri în estul Rusiei, au anunţat marţi agenţiile de presă ruse, citând serviciile de securitate naţionale, informează Agerpres, citând AFP.

Aparatul AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamciatsk şi Palana, în peninsula Kamciatka, atunci când a încetat să emită semnale de recunoaştere, au explicat agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti. Printre cele 28 de persoane la bord se află şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii, au precizat agenţiile. Forțe impresionante au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana.

Avionul urma să aterizeze în condiții de ceață

Un avion de pasageri AN-26 ateriza la Palana în condiții de ceață și nori, a raportat Agenția Federală de Transport Aerian. Agenția precizează că a pierdut contactul cu avionul, care aparține SA „Kamciatka Aviation Enterprise”, cu aproximativ zece minute înainte de ora estimată de aterizare, scrie Interfax.

"Echipajul trebuia să aterizeze la ora 05.50 ora Moscovei, nu comunică pe toate canalele disponibile. La bord erau 22 de pasageri și 6 membri ai echipajului.", a declarat Agenția Federală de Transport Aerian.

La ora 05:55, ora Moscovei, a fost declanșată o alarmă pe aeroportul Palana și a fost lansată o operațiune de căutare și salvare. Aceasta implică angajații și serviciile de salvare ale aeroportului, ale întreprinderii de aviație din Kamciatka, ale Ministerului Situațiilor de Urgență și ale Ministerului Afacerilor Interne. Avionul este căutat de un elicopter An-26 și trei elicoptere MI-8. Ministerul Situațiilor de Urgență a raportat anterior că misiunea a implicat nave din Golful Shelikhov, precum și avionul militar antisubmarin Il-38.

„Condițiile meteorologice la momentul aterizării aeronavei în apropierea aeroportului de destinație au fost dificile. nori acoperiți la o altitudine de 720 m, situați în zona muntelui acoperit de nori ", - specificat în Agenția Federală de Transport Aerian.

Aparatul AN-26 a fost verificat recent

Avionul AN-26 avea o stare tehnică bună, a declarat pentru Interfax, Aleksei Khrabrov, directorul general al Kamciatka Aviation Enterprise. 

"Aeronava este sănătoasă din punct de vedere tehnic și a fost lansată în conformitate cu regulile și cerințele documentelor de guvernare, în deplină conformitate cu cerințele standardelor de siguranță"., a spus Khrabrov.

La bordul avionului dispărut în Kamciatka se afla șeful districtului urban Palana, Olga Mokhireva.

A fost deschisă o anchetă penală

Departamentul de Investigații din Orientul Îndepărtat pentru Transportul TFR a raportat că a fost inițiat un dosar penal cu privire la dispariția avionului AN-26,  în conformitate cu partea 3 a art. 263 din Codul penal (Încălcarea regulilor de siguranță a circulației și funcționarea transportului aerian).

Anchetatorii se pregătesc să zboare la fața locului și au început acțiuni de investigație la operatorul de aeronave. Mai multe responsabili vor fi audiați. 

Rusia are de multă vreme o proastă reputaţie în ceea ce priveşte securitatea aviatică. O proastă mentenanţă tehnică şi reguli de securitate lipsite de rigoare au marcat în mod durabil sectorul aeronautic rus. Cel mai recent accident grav datează din luna mai 2019, cu aterizarea forţată a unui Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel