Alertă în Rusia. Smog și miros de ars în toată Moscova

Alertă în Rusia. Smog și miros de ars în toată Moscova / Foto: Pixabay, de essuera
Alertă în Rusia. Smog și miros de ars în toată Moscova / Foto: Pixabay, de essuera

Este alertă în capitala Rusiei.

Pentru a doua dimineață la rând, moscoviții se plâng că în tot orașul miroase de ars. Cu o zi mai devreme, "Rosleskhoz" și Ministerul Situațiilor de Urgență al Rusiei au asociat acest fenomen cu incendiile forestiere din regiunea Ryazan.

Joi dimineață, potrivit corespondenților Interfax, se observă miros de ars și smog în districtele Pechatniki, Izmailovo, Shchukino, Dynamo și o serie de districte de nord, nord-est și central ale orașului. De asemenea, deteriorarea condiției aerului este înregistrată în zona Gării Nordului River și a Aeroportului Vnukovo.

Potrivit site-ului Centrului Hidrometeorologic, joi la Moscova se așteaptă căldură intensă, până la +31 de grade și până la ora 23:00 pe 19 august - un pericol de incendiu de nivelul 4.

Pompierii se luptă cu flăcările în regiunea Ryazan

Miercuri dimineața, moscoviții s-au plâns de mirosul de fum, dar și e particulele de cenușă care se așează pe pervazurile ferestrelor. Rospotrebnadzorul capitalei a consolidat controlul asupra stării aerului atmosferic din oraș. Primarul capitalei, Serghei Sobyanin, a trimis pompieri, salvatori și echipamente pentru a ajuta locuitorii din Ryazan.

Miercuri seara, adjunctul lui Sobyanin, Piotr Biryukov, a anunțat că gruparea pompierilor moscoviți și echipamentul din regiunea Ryazan va fi dublată. După aceea, un total de cinci elicoptere ale Centrului de Aviație din Moscova vor fi implicate în regiunea Ryazan: trei Ka-32A, cel mai mare elicopter de incendiu Mi-26T din lume, capabil să arunce până la 15 tone de apă în foc și un elicopter de recunoaștere VK117S-2. Pe lângă pompieri, în regiunea Ryazan de la Moscova au ajuns și detașamente consolidate cu echipamente de stingere de la serviciile rutiere ale orașului.

Tot în seara zilei de 17 august, guvernatorul interimar al regiunii Ryazan, Pavel Malkov, a raportat că au existat cinci incendii în regiune pe o suprafață de 84,8 hectare, iar în districtul Klepikovsky, un incendiu la sol a fost intensificat de vântul puternic și era o amenințare pentru satul Golovanovo. Mai târziu, spre seară, el a spus că au reușit să doboare focul din zonă și că un Il-76 al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, sosit de la Jukovski, a ajutat la stingerea incendiului.

Rusia a luat foc și de Paște. Incendii uriașe la două depozite de petrol din Briansk, zeci de incendii de vegetație

Reamintim că două incendii puternice au fost semnalate în ziua de Paște în oraşul Briansk, au raportat agenţiile de presă ruse citând ministerul pentru situaţii de urgenţă. Două depozite pentru produse petroliere au luat atunci foc. Briansk este situat la aproximativ 380 km sud-vest de Moscova. Oraşul este centrul administrativ al regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina. Nu a existat niciun indiciu imediat că incendiul avea legătură cu războiul din Ucraina, relatează Agerpres. Rusia s-a confruntat atunci și cu 19 incendii forestiere luni. Opt dintre acestea au fost stinse în Primorye. Citește continuarea știrii AICI. Rusia s-a confruntat cu alte incendii de vegetație și în această vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel