Alertă în Paris. Un pilot, suspectat că voia să prăbușească avionul pe catedrala Notre-Dame

Alertă în Paris. Un pilot, suspectat că voia să prăbușească avionul pe catedrala Notre-Dame / Foto: Pixabay
Alertă în Paris. Un pilot, suspectat că voia să prăbușească avionul pe catedrala Notre-Dame / Foto: Pixabay

A fost panică în Paris. Un pilot ar fi vrut să prăbușească avionul pe catedrala Notre-Dame.

Un pilot, suspectat că intenţiona să se prăbuşească pe catedrala Notre-Dame cu un avion Cessna a fost arestat, joi, la Paris, în zona bisericii Saint-Sulpice, scrie Realitatea.net.

Fost pilot al companiilor Air Liberte, Air Tahiti şi Royal Fly, bărbatul, de aproximativ 50 de ani, este în prezent în arest. Poliţia a fost alertată cu privire la intenţia sa de către un apropiat al individului.

Uneori bărbatul pilotează, de plăcere, un avion mic Cessna. “O să vezi, zilele următoare că un avion se va prăbuşi pe Notre-Dame.”, i-a spus pilotul prietenului său care a alertat poliţia. Oamenii legii au intervenit de urgență, l-au identificat pe bărbat și l-au arestat pentru a preveni o tragedie. O sursă apropiată de dosar a declarat că pilotul “are grave probleme psihiatrice” şi probabil va fi internat în curând într-un spital pentru tratament. La domiciliul bărbatului nu s-au găsit indicii că bărbatul urma să să-și prăbușească avionul peste catedrală. 

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioşilor în 2024. Restaurarea clădirii urmează să aibă loc, după ce a fost depăşită faza de asigurare şi consolidare. Acest lucru a fost anunţat de organismul public însărcinat cu lucrările la monument, precizând că acum începe faza de restaurare. Instituţia va lansa licitaţii pentru lucrări şi va selecta companiile care vor trebui să participe la acţiunea de restaurare.

„Lucrările de asigurare şi consolidare începute pe 16 aprilie 2019 (a doua zi după incendiu) au fost finalizate în conformitate cu programul fixat”, se arată într-o declaraţie. „Catedrala este acum în întregime sigură”, se mai scrie în comunicat.

Preşedintele Emmanuel Macron promisese, imediat după incendiu, că Notre-Dame va fi reconstruită în 5 ani. Lucrările nu vor respecta acest termen, dar în 2024 catedrala poate fi redeschisă credincioşilor, informează Mediafax.

Ce spunea scriitorul Dan Ceachir, după incendiul de la Notre Dame

"Este o desfigurare a Parisului. Este ca și cum ai sfâșia obrazul unui om. Poate este și un avertisment pentru că francezii s-au cam îndepărtat de credința lor și au accentuat prea tare laicismul din teama islamismului. Poate va fi un prilej de reflecție pentru o națiune care s-a depărtat mult de originile și tradițiile sale. Ieri au fost Floriile pentru  romano-catolici. Asta  îmi aduce aminte de dezamăgirea lui Alexandru Paleologu, primul nostru ambasador după caderea comunismului, care spunea că Franța nu mai este o națiune catolică. Poate fi citit acest incendiu și în cheia unui semn divin" a declarata scriitorul Dan Ciachir în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel