Alertă în Germania! Scurgere periculoasă de amoniac

Oras evacuat dupa scurgere de amoniac de la o fabrica din Germania
Oras evacuat dupa scurgere de amoniac de la o fabrica din Germania

Sute de persoane au fost evacuate de urgență azi din orășelul Straubing din Germania după ce senzorii au dat alarma penru o scurgere periculoasă de amoniac.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite în urma unei scurgeri de amoniac produse într-un orăşel din sud-estul Germaniei, anunţă autorităţile, citate de publicaţia Tageszeitung. Incidentul a avut loc miercuri la o fabrică situată în orăşelul Straubing. Autorităţile au dispus evacuarea a 130 de localnici şi a 118 elevi ai unei şcoli situate în apropierea fabricii, după producerea unei scurgeri de amoniac.

Cel puţin 14 persoane au fost spitalizate în urma incidentului.

Autorităţile germane au dat asigurări că în acest moment nu mai există niciun pericol şi au declanşat o investigaţie în acest caz.

Amoniacul este extrem de periculos

Amoniacul este un gaz incolor cu miros înțepător caracteristic. În formă lichidă este utilizat în industria frigorifică, fiindcă absoarbe o cantitate mare de căldură. Amoniacul este un iritant puternic care are atât o acțiune de suprafață (în concentrații mari produce distrugerea mucoasei pulmonare) cât și o acțiune internă cu apariția edemului pulmonar acut. La o expunere masivă apare fie o sincopă respiratorie reflexa, fie un edem pulmonar supraacut care poate duce la moartea în decurs de câteva minute până la câteva ore. Pentru pacient moartea în astfel de cazuri este chinuitoare.

Vezi și: Securitatea rețelelor 5G discutate la Comisia Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel