Alertă în centrul Capitalei. UPDATE: Doi morți la incidentul de lângă Biblioteca Națională / FOTO

Doi muncitori au murit și patru au fost răniți, fiind transportați la spital, după surparea malului de pământ din Capitală, din zona Bibliotecii Naționale.

UPDATE 9:

Ministerul Culturii regretă tragicul accident întâmplat ieri, 2 august 2021, în proximitatea sediului din Bulevardul Unirii, Nr. 22. 

Totodată, suntem alături de autoritățile competente și le asigurăm de tot suportul necesar. Terenul se află în proprietatea statului și administrarea Ministerului Culturii, însă lucrările nu au fost solicitate sau contractate de către instituția noastră. Urmează să ne adresăm Primăriei Sectorului 3 pentru a obține toate informațiile cu privire la existența documentației necesare pentru lucrările efectuate.

UPDATE 8:

Potrivit ISU, ultima persoană a fost scoasă și intervenția este încheiată. Una dintre victime a fost ușor rănita la un picior, în faza inițială, nefiind surprinsă de căderea malului de pământ. A fost transportată și evaluată la spital, dar nu a necesitat internare.

Victime:

- doi bărbați de 50 si 53 ani la Spitalul Universitar
- doi muncitori de 33 si 34 ani la Spitalul  Floreasca

Două persoane au murit. 

UPDATE 7:

Potrivit ISU, a fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucreaza pentru extragerea acesteia.

UPDATE 6:

În urma acțiunilor de căutare a fost găsită și o persoana decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ

UPDATE 5:

Cel de-al treilea muncitor a fost scos de sub pământ și, după resuscitare, a fost stabilizat. În continuare, potrivit informațiilor, alți doi muncitori sunt blocați sub pământ.

UPDATE 4:

„În acest moment avem doi muncitori transportați la spital, îngropați până la talie. (...) Salvatorii intervin pentru stabilizarea malului. Un bărbat este prins până la talie, este conștient. Cel mai probabil vom reuși să-l scoatem. Pe de altă parte, se lucrează pentru căutarea celor două persoane îngropate integral. Unul a fost găsit, iar salvatorii SMURD îi acordă primul ajutor”, a precizat Daniel Vasile de la ISU București-Ilfov.

Acesta a adăugat că s-ar putea să fie mai multe persoane prinse integral sub pământ, nu doar cei doi muncitori.

UPDATE 3:

Se lucrează pentru extragerea celui de al treilea muncitor și pentru căutarea celorlalți doi dispăruți. Concomitent se stabilizează malurile șanțului, care are peste 2m adâncime

UPDATE 2:

Un bărbat în vârstă de 50 ani a fost transportat la Spitalul Universitar, iar un bărbat de 33 ani a fost transportat la Spitalul Floreasca, ambele cazuri în stare de conștiență.

UPDATE:

O persoană se mai află sub malul de pământ și 4 persoane au fost scoase. Persoana rămasă imobilizată este conștientă și comunică cu salvatorii

Știre inițială:

Potrivit Antena 3, mai mulți muncitori au fost prinși sub un mal de pământ în centrul Capitalei, chiar în fața Bibliotecii Naționale a României. Medicii le acordă primul ajutor celor răniți și mai multe echipaje SMURD sunt la fața locului.

Potrivit informațiilor de la ISU, apelul la 112 s-a făcut în urmă cu 25 de minute, iar doi dintre muncitori au fost scoși de sub malul de pământ. Isu precizează că se intervine pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naționale.

Potrivit informațiilor furnizate pompierilor de șeful echipei care executa lucrările, este posibil ca alți doi muncitori să fie acoperiți integral de pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel