ALERTĂ în Belgia. Adolescent arestat

belgia atac armat
belgia atac armat

Poliția belgiană a arestat la Bruxelles un adolescent în vârstă de 14 ani care avea asupra sa materiale pentru producerea bombelor artizanale, relatează miercuri presa belgiană.

Împreună cu acesta au mai fost reținuți inițial alți trei adolescenți. Ei se aflau marți după-amiază împreună pe un șantier din apropierea stației de metrou Gara de Vest din Molenbeek, cartierul bruxellez unde au locuit o parte dintre jihadiștii care au comis atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles.

Agenții de poliție au intervenit după ce au observat fum venind dinspre respectivul șantier, unde i-au găsit apoi pe acești adolescenți jucându-se cu un extinctor. Unul dintre ei avea asupra sa un rucsac în interiorul căruia s-au găsite materiale pentru producerea de explozivi, inclusiv o sticlă pe care scria 'Allah Akbar', scrie Agerpres.

Ulterior s-a efectuat și o percheziție la domiciliul acestuia, unde s-au descoperit alte materiale de același fel, iar în memoria calculatorului său erau căutări despre 'cum se produce o bombă'. Adolescentul în vârstă de 14 ani susține că este un împătimit al chimiei și jocurilor video. El a rămas deocamdată în arest, dar ceilalți trei au fost eliberați.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului belgian, citat de publicația La Libre Belgique, 'nicio infracțiune cu caracter terorist nu a fost menționată în acest dosar'.

'Desigur că profilul tânărului în vârstă de 14 ani este preocupant și din acest motiv Parchetul a cerut reținerea sa. Dar nu are nicio legătură cu vreo acțiune teroristă. S-a cerut reținerea pentru posesie de substanțe explozive, într-un context în care acest tânăr chiar pare perturbat de jocurile sale video', a mai spus purtătorul de cuvânt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel