Alertă: Focuri de armă la Istanbul, lângă biroul premierului

Focuri de armă au fost auzite miercuri lângă intrarea în palatul Dolmabahce din Istanbul, un obiectiv turistic foarte frecventat şi unde se află şi birourile premierului în metropola turcă, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Dogan.

La faţa locului au fost trimise ambulanţe, iar zona a fost izolată de poliţie, a scris cotidianul Hurriyet pe site-ul său, relatează Agerpres.

Două persoane înarmate au fost arestate lângă locul unde au fost auzite împuşcăturile, anunţă agenţia Dogan.

Mai multe agenții de știri locale au raportat că nimeni nu a fost ucis sau rănit în timpul atacului, potrivit independent.co.uk.  

Palatul Dolmabahce are o semnificație istorică, fiind sediu al puterii pentru Imperiul Otoman. În cei 2.000 de metri pătrați ai Sălii Muayede din palat, de Ramadan, era adus de la Palatul Topkapi tronul sultanului, care primea onorurile prinților și ambasadorilor acreditați. Tot în această sală sultanul Abdulmecid l-a primit pe împăratul Franz Joseph și tot aici Murad al V-lea s-a încoronat.

Dar locul e legat și de modernizarea Turciei: primul parlament al Imperiului Otoman și-a ținut ședința inaugurală sub aceeași cupolă în 1877, iar la proclamarea republicii tot Sala Muayede, Mustafa Kemal Ataturk și-a ținut primul discurs în calitate de președinte. Discursul a fost tipărit și înrămat pe unul din pereții sălii. În fine, la moartea lui Ataturk în 1938, trupul neînsuflețit a fost depus chiar în Sala Muayede astfel încât admiratorii săi din Istanbul și din toată Turcia să îl poată omagia pe acest mare reformator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel