Alertă europeană. 300.000 de ouă cu salmonella au ajuns în România

Aproximativ 330.000 de ouă cu salmonella, importate din Polonia, au fost distribuite din Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova. 

Vicepreședintele ANSVSA, Mihai Ponea, a afirmat că lotul a fost retras de pe piață. 

”Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a iniţiat alertă şi de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din şase judeţe din România sunt în teritoriu şi întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reuşit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft”, a precizat Mihai Ponea.

Ouăle nu au ajuns la consumatori. Salmonella tifimurium este foarte periculoasă, putând produce toxiinfecţii alimentare grave, care la copii şi vârstnici ar putea provoca decesul.

”Luna trecută au fost trei decese în Croaţia, tot de la ouă provenite de la o fermă din Polonia, fapt pentru care ne-am alertat şi în mai puţin de 10 ore au fost retrase toate ouăle de pe piaţa din România"” a afirmat Mihai Ponea.

A fost emisă alertă și la nivel european din România.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel