Alertă de poluare în zona Bucureşti - Ilfov. Ministrul Mediului a cerut verificări

În cursul zilei de astăzi, în aglomerarea București-Ilfov s-au înregistrat unele creșteri ale indicatorilor măsurați, pe fondul condițiilor meteorogice ce nu favorizează dispersia, respectiv cer înnorat, umezeala relativă ridicată (80...90% în centrul orașului și 85...95% la periferie) și vânt calm (viteze medii de 0,2 - 0,4 și rafale de cel mult 2 m/s, adică 7 km/h), informează Ministerul Mediului.

Astfel, la ora 18:00, concentrațiile de PM10 erau în creștere, situație obișnuită pentru perioada de seara, dar valorile s-au menținut mici.S-au înregistrat creșteri și la NO2, mai pronunțate la stația B6 de trafic, valoarea actuala a concentrației de NO2 fiind de 91 micrograme/mc. (Valoarea limită medie orară este de 200 micrograme/mc).

În următoarele ore, condițiile meteorologice se vor menține, cu singura mențiune că spre dimineața vă începe să plouă slab. Umiditatea relativă este și ea în creștere, (ieri a fost aproape de 100% o mare perioadă de timp), umiditatea fiind un factor care poate afecta rezultatele măsurătorilor efectuate cu senzori.În cazul în care condițiile atmosferice se mențin o perioadă mai îndelungată, este posibil că emisii obișnuite, de nivel mediu și redus provenite din surse neindustriale (trafic, încălzire rezidențială) să conducă la creșteri ale concentrațiilor pe zone mai extinse, datorită dispersiei slabe. În ultima perioadă, în prezența unor fenomene meteo nefavorabile, s-au înregistrat creșteri ale concentrațiilor de PM10 începând cu ora 18:00 (când intervine aportul încălzirii rezidențiale) și până la orele 22-23.

"Valorile concentrațiilor depind în mare măsură de lungimea intervalului de timp cu calm atmosferic", transmite Ministerul Mediului

Pe fondul creșterilor înregistrate, pentru a se asigura că nu există surse ilegale de poluare, din dispoziția ministrului Tánczos Barna comisarii de mediu din echipele de permanență ale GNM au mers pe teren și au efectuat verificări în zonele vizate de creșteri. Până la aceasta oră, nu au fost identificate neregului pe raza aglomerării B-IF. Instituțiile de mediu vor continua să monitorizeze evoluția și vor interveni prompt, dacă situația o vă impune, transmite Ministerul Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel