Alertă de pestă porcină lângă cea mai mare fermă de creştere a porcilor din Vrancea

Este alertă de pestă porcină în județul Vrancea. O nouă supiciune a fost descoperită lângă cel mai mare combinat de creștere a porcilor din județ. 

O nouă suspiciune de pestă porcină africană (PPA) a fost înregistrată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Goleşti, în apropierea celui mai mare combinat de creştere a porcinelor din judeţ, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vrancea.

"Am înregistrat o suspiciune de pestă în periferia localităţii Goleşti. Este vorba de şapte porcine, trei într-un adăpost, patru în alt adăpost. Virusul nu este confirmat, în cursul nopţii fiind trimise probele pentru confirmare la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală", a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al DSVSA Vrancea, medicul Doru Calistru.

Potrivit acestuia, în cursul nopţii, animalele din focar au fost sacrificate şi incinerate şi au fost instituite măsurile necesare de protecţie şi dezinfecţie.

În zonă se află și cel mai mare combinat de creștere a porcinelor

În zona de protecţie a virusului se află cel mai mare combinat de creştere a porcinelor din Vrancea şi unul dintre cele mai mari din ţară, astfel că, în funcţie de rezultatul analizelor de la Bucureşti, în zonă ar putea fi instituite noi măsuri de precauţie impuse de lege.

"În zonă sunt mai multe module de peste 2.000 de porcine, dar şi cel mai mare combinat de creştere a porcilor din judeţ, Premium Porc, cu câteva zeci de mii de capete. Dacă probele de vor confirma, se vor impune restricţii de circulaţie a animalelor de la aceste ferme, conform legislaţiei", a precizat medicul.

Acesta a dat asigurări că deocamdată nu poate fi vorba de sacrificarea porcilor din zona de siguranţă a virusului pestei porcine.

În ultimele luni, în Vrancea au apărut mai multe focare de pestă porcină, la Tătăranu şi Homocea, în localitatea Lespezi din comuna Homocea, sat Mirceştii Noi - comuna Vânători, în localitatea Vâjâitoarea din comuna Tătăranu, ultimul fiind înregistrat chiar în cursul săptămânii trecute, la Bogza, în comuna Sihlea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel