UPDATE: Alerta cu BOMBĂ de la secția de poliţie din Ploieşti a fost falsă

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Este alertă cu bombă la o secţie de poliţie din Ploieşti.

UPDATE:

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că este vorba despre o falsă ameninţare cu bombă. Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că apelantul este un bărbat de 32 ani din Ploieşti care este cercetat într-un dosar penal aflat la Secţia 2 de Poliţie, care a fost vizată de ameninţarea cu bombă.

Se pare că bărbatul a mers în această seară la concubina lui în comuna Gura Vitioarei, a consumat băuturi alcoolice şi s-a certat cu femeia, după care a plecat şi cel mai probabil ulterior a sunat la 112.

Știrea inițială:

Este alertă cu bombă în Ploiești. O secţie de poliţie din municipiu, sâmbătă seară, de o ameninţare cu bombă, incinta fiind evacuată, iar zona asigurată, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, în jurul orei 21,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o persoană anonimă despre faptul că la o secţie din oraş urmează sa explodeze o bombă.

"În baza sesizării s-a format echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului, evacuând persoanele aflate în incinta unităţii şi asigurând zona. La acest moment s-a identificat apelantul, fiind efectuate verificări în vederea depistării acestuia şi luării măsurilor legale ce se impun", a transmis IJP. 

Ce riscă un bărbat și un copil din Timișoara care au anunțat mai multe alerte false cu bombe

Un bărbat și un copil din Timișoara riscă să primească o amendă de 4 mii de lei fiecare. Asta după ce două apeluri la numărul de urgență au anunțat alerte cu bombe în oraș, transmite Pro Tv.

Prima alarmă s-a dat la un liceu din oraș. Aproximativ 500 de copii si 70 de profesori au fost evacuați în curtea școlii și au așteptat afară ca specialiștii să verifice dacă alerta este una adevărată. Zeci de echipaje de pompieri, pirotehniști și o echipa anti-tero au scotocit aproape o oră, iar în cele din urmă au constatat că alerta cu bombă a fost una falsă. La scurt timp însă, o altă alertă a fost anunțată la 112. De data acesta, la cel mai mare centru comercial din oraș. Nimeni nu a mai fost evacuat deoarece oamenii legii au reușit să identifice imediat făptașul. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani cu probleme psihice care a ieșit din spital în urmă cu trei zile.

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

În urmă cu câteva săptămâni, o persoană a anunțat, prin numărul unic de urgență 112, că în incinta Curţii de Apel București există un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar procesele au fost suspendate. Specialiștii pirotehnicieni au făcut verificări, iar în zonă, au fost aplicate restricții de trafic și a fost format un perimetru de siguranță. Ulterior s-a anunțat că alarma a fost una falsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel