Alertă cu bombă la două bănci din Chișinău, înainte de vizita lui Klaus Iohannis. Radu Tudor: Traseul trebuie schimbat

Radu Tudor
Radu Tudor

Este alertă dublă cu bombă în Chișinău, la două bănci, pe traseul președintelui Klaus Iohannis, chiar înaintea vizitei în Republica Moldova. 

Jurnalistul Radu Tudor a opinat, la Antena 3: "Nu cred în coincidențe atunci când e vorba de Chișinău și de o prezență românească. Dacă aceste alerte cu bombe sunt la sediile unor bănci aflate pe traseul coloanei prezidențiale, înseamnă că acest traseu trebuie modificat, înseamnă că e o problemă pentru SPP, înseamnă că trebuie o colaborare ceva mai intensă cu autoritățile de la Chișinău și vă spun un lucru: actualul guvern de la Chișinău și actuala majoritate parlamentară nu e una tocmai proeuropeană. Cei care se opun prezenței românești la Chișinău și care nu privesc cu ochi buni vizita președintelui României vor să asocieze această vizită cu astfel de probleme, cu alertă de securitate, cu amenințări cu bomba, astfel încât să inducă în ochii opiniei publice senzația de nesiguranță asociată cu vizita președintelui Klaus Iohannis. E o ipoteză de lucru, de analiză, nu se întâmplă lucruri curate în Republica Moldova. Prezența rusească este foarte influentă". 

"Modificarea unui traseu este apanajul ofițerilor SPP, la fiecare deplasare importantă a președintelui României, există rute de rezervă. Atunci când se stabilește traseul coloanei prezidențiale, este luată în calcul și o variantă de rezervă cu hărți detaliate, cu stabilirea străzile precise pe care poate merge coloana prezidențială, traseul principal, traseul secundar, sunt elemente specifice SPP și acest lucru nu poate afecta vizita președintelui la Chișinău", a precizat Radu Tudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel