Alertă cu bombă în Centrul Comercial Băneasa. O persoană a sesizat un dispozitiv periculos

În urma sesizării unei persoane conform căruia ar fi descoperit un dispozitiv periculos, s-a instituit o alertă într-un centru comercial din Sectorul 1. 

UPDATE: A fost alarmă falsă la centrul comercial din Sectorul 1 din București. Nu a fost identificată nicio situație de pericol, au anunțat echipele de intervenție. Pirotehniștii au stabilit că nu este niciun pericol în centrul comercial din Sectorul 1.

__________________________________________________________________

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost alertați de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

Astăzi, 4 iunie 2022, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei, cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

Mai multe echipaje ale SRI, ale Jandarmeriei și ale Poliției au intervenit la fața locului, în timp ce sute de oameni care se aflau în centrul comercial au fost evacuați.

Altă alertă cu bomba

În urmă cu doar câteva zile, o altă alertă cu bomba a fost dată la Complexul Bega din Timișoara, care s-a dovedit a fi una falsă, iar autoritățile au stabilit că un copil a fost cel care a sunat la 112 pentru a da alarma falsă, același care în ianuarie a sunat și a spus că este o bombă la un liceu din oraș.

Poliția Timiș a anunțat, luni seara, că în urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat și depistat pe cel care a alertat autoritățile.

"Este vorba despre același minor de 15 ani care a sesizat, în luna ianuarie a acestui an, existența unei bombe la un liceu din Timișoara”, spun reprezentanții Poliției Timiș.

Copilul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență. Alerta cu bomba la Complexul Bega a fost dată în jurul orei 17.00, când întreg centrul comercial a fost evacuat.

Amenințare cu bombă pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București

În luna aprilie, în urma unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henry Coandă București, iar ulterior, în urma, verificările efectuate de către instituțiile abilitate ale statului s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel