ALERTĂ cu ANTRAX în clădirea unde se află Consulatul României (Bruxelles) - UPDATE

Poliția belgiană a fost alertată vineri de prezența unui plic cu conținut suspect. Pompierii au fost chemați în clădirea în care se află Consulatul României de la Bruxelles.

UPDATE: Poliţia belgiană a fost alertată vineri după-amiază privind primirea unui plic suspect într-o clădire din Bruxelles unde se află diverse birouri şi consulatul României, relatează presa locală.

Conform unei informaţii confirmate de purtătorul de cuvânt al poliţiei, este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Régent din Bruxelles. Ca măsură de precauţie, poliţia aplică procedura standard pentru cazurile de prezenţă a antraxului.

Aceasta implică intervenţia protecţiei civile şi protejarea persoanelor care au intrat în contact cu substanţa suspectă, precum şi un tratament preventiv pentru acestea. Numărul persoanelor plasate în carantină nu a fost deocamdată precizat.

UPDATE - Precizări MAE

Cu referire la alerta cu un plic suspect din imobilul în care își desfășoară activitatea Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

"În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă.

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției Consulare.

Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.

În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român", precizează MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel