ALERTĂ COVID-19. Orban, ANUNȚ despre cei 45 de elevi care se întorc din Italia. Răsturnare de situație

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică, că cei 45 de copii care se întorc în ţară din Italia nu vor intra în carantină 14 zile, deoarece nu vin din zonele cu focar de coronavirus. 

Părinţii vor fi rugaţi, însă, să ţină copiii acasă pentru cel puţin şapte zile. „Nu se întorc de acolo. Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă. Nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. E vorba de 50 de copii. Am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu vor fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci va exista solicitarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă”, a spus Orban.

45 de elevi din Alba Iulia, plecați într-o excursie în Italia 

Un număr de 45 de elevi de la un liceu din Alba Iulia care au fost într-o excursie în Italia se întorc de urgență acasă și vor sta în carantină 14 zile. Elevii, plecați la Carnavalul de la Veneția, au fost într-o zonă contaminată, iar părinții au cerut să vină de urgență acasă. Deputatul Florin Roman a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că elevii au plecat la Carnavalul de la Veneția, dar părinții au cerut să vină urgent acasă.

Ce a spus Florin Roman despre intrarea în carantină a elevilor

„Sâmbătă seara am fost sunat de președintele Consiliului Județean Alba care a fost sunat de un părinte al unui elev de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia. Sunt 45 de elevi care au fost plecați la carnavalul de la Veneția, alături de 4 dascăli și 4 șoferi ai autocarului, iar părinții au cerut să vină acasă după ce au aflat de cazurile de coronaviris din regiunea Veneto. Am luat legătura urgent cu miniștrii de Externe, Bogdan Aurescu, și Educației, Monica Anisie, cu un secretar de stat de la Ministerul Sănătății, cu șeful ISJ Alba și s-a decis întoarcerea copiilor în România, de urgență. Duminică la ora 6 au plecat spre România și sunt în drum spre Alba Iulia, unde vor ajunge în cursul serii”, a spus Roman.

Potrivit acestuia, copiii vor sta în carantină 14 zile și vor fi evaluați. Roman spune că elevii nu au simptome febrile. La Alba Iulia vor fi așteptați de autorități și vor fi duși într-un spațiu pentru a sta în carantină. Carnavalul de la Veneţia se închide duminică, la miezul nopţii, din cauza coronavirusului.

„Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel