Alertă. Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, a anunțat ministerul sud-coreean al Apărării, potrivit căruia este vorba de o "provocare"ce vizează să testeze administrația președintelui american, Donald Trump, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansată în jurul orei locale 07,55, duminică (22,55 GMT sâmbătă), de la baza aeriană Banghyeon, situată în vestul Coreii de Nord, și s-a îndreptat spre est, în direcția Mării Japoniei.

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri, iar apoi a căzut în mare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "Tipul exact al acestei rachete balistice trebuie încă să fie determinat", a adăugat el.

Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, armata Coreii de Sud apreciază că Phenianul ar fi putut testa o rachetă cu rază medie de acțiune Musudan.

Pentru Ministerul Apărării de la Seul, tirul de duminică "vizează să atragă atenția mondială spre Coreea de Nord, evidențiind capacitățile sale nucleare și în domeniul rachetelor".

Acesta este primul tir cu rachetă balistică efectuat de regimul nord-coreean după alegerea lui Donald Trump la președinția SUA.

[citeste si]

Totodată, potrivit agenției Reuters, surse militare americane și sud-coreene au precizat că racheta de duminică nu pare a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), dată fiind distanța parcursă.

Președintele Donald Trump a fost informat asupra lansării de rachetă, iar Casa Albă continuă să monitorizeze situația, a spus un oficial al Casei Albe.

Armata SUA a confirmat că a detectat un test cu rachetă al Coreii de Nord și evaluează lansarea, conform declarației, de la Washington, a unui oficial al Apărării.

"Testul de lansare a unei rachete balistice de către Coreea de Nord este o provocare care violează în mod flagrant din nou rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU", a subliniat Statul Major Inter-Arme de la Seul, citat de agenția EFE.

Testul a avut loc în timpul vizitei premierului japonez, Shinzo Abe, în Statele Unite, unde s-a întâlnit vineri cu președintele american, Donald Trump, care a promis întărirea alianței de apărare în fața amenințărilor Coreii de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel