Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin, reţinut de poliţie

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost reţinut de poliţie la Moscova.

Principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost reţinut duminică de poliţie la Moscova, la câteva minute după ce s-a alăturat susţinătorilor săi reuniţi în capitala Rusiei pentru a protesta împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

'Tocmai m-au arestat. Nu are nicio importanţă. Veniţi pe Tverskaia. Nu veniţi aici pentru mine, ci pentru voi şi viitorul vostru', a scris el pe o reţea de socializare, în timp ce câteva mii de persoane manifestau pe teritoriul Rusiei împotriva preşedintelui Putin.

După ce s-a jucat o bună parte din zi de-a pisica şi şoarecele cu poliţia, care s-a deplasat duminică dimineaţa în zadar la apartamentul său pentru a-l aresta, opozantul a ajuns pe bulevardul Tverskaia, principala arteră din centrul Moscovei, unde erau deja adunaţi mai multe sute de susţinători ai săi.

'Hoţilor! Aveţi la dispoziţie cinci minute pentru a pleca!', a scandat el, potrivit unor imagini retransmise în direct de echipa sa pe YouTube. 'Gata, sosesc, sunt deja aici', a spus el apoi, arătând spre vreo zece poliţişti ce se grăbeau spre el pentru a-l aresta.

În pofida rezistenţei pe care o opuneau susţinătorii săi, Aleksei Navalnîi a fost urcat cu forţa într-un camionetă cu geamurile fumurii. Opozantul i-a chemat pe ruşi să iasă în stradă duminică, pentru a denunţa 'înşelăciunea' alegerilor prezidenţiale din 18 martie, în care Vladimir Putin este dat drept marele favorit. Mai multe persoane au răspuns la apelul lui, pe întreg teritoriul Rusiei. Aproape 90 de oameni au fost arestaţi, potrivit unei evidenţe difuzate la orele 11:00 GMT de site-ul specializat OVD-Info.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27