Aleksei Navalnîi lansează un ATAC neașteptat. Pe cine dă vina pentru otrăvire

Opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a lansat o ipoteză surprinzătoare cu privire la adevărații artizani ai otrăvirii sale. Iată pe cine a acuzat.

Opozantul puterii de la Kremlin, Alexey Navalnîi, a declarat că crede că serviciile de informații din Rusia l-au otrăvit cu agentul nervos Novichok, deoarece autoritățile l-au văzut ca o amenințare înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor.

„Au înțeles că există mari probleme care îi amenință înaintea alegerilor pentru Duma de Stat”, a spus Navalnîi într-un interviu pe YouTube cu un blogger rus, prima sa apariție video de când a fost externat de la un spital din Berlin.

Opozantul a fost otrăvit în urmă cu aproape 2 luni 

Navalnîi a ieșit din comă în septembrie, după ce a fost otrăvit în cadrul unui zbor intern, în Siberia, pe 20 august. Un laborator din Germania a declarat pe 2 septembrie că are confirmarea utilizării agenților nervoși. Deși Germania și Franța au cerut explicații Kremlinului, Moscova a respins orice sugestie potrivit căreia Putin sau autoritățile ruse ar fi fost responsabile pentru otrăvirea lui Navalnîi.

Navalnîi a spus că nu știe cum agentul nervos Novichok intrase în corpul său, dar crede că ar fi putut fi pe o suprafață pe care a atins-o. El a spus că recuperarea sa ar putea dura încă două luni, întinzând mâna la un moment dat, pentru a arăta că încă are tremurături. Acesta a spus că urmează terapie fizică, dar starea sa de sănătate sa s-a îmbunătățit semnificativ și medicii au fost surprinși de viteza de recuperare.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a spus inițial că a crezut că ceaiul pe care l-a băut Navalnîi la aeroport a fost otrăvit, dar pe 17 septembrie, echipa sa a spus că agentul nervos a fost detectat pe o sticlă de apă goală din camera sa de hotel din Tomsk, sugerând că a fost otrăvit acolo și nu la aeroport, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel