Aleksei Navalnîi, în drum spre Germania, la bordul unui avion medical

 Foto: Captură video/ RT en Español
Foto: Captură video/ RT en Español

Avionul medical care îl transportă pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce anturajul său afirmă că a fost otrăvit, a decolat sâmbătă dimineaţa de pe aeroportul oraşului siberian Omsk, cu destinaţia Berlin, transmite AFP. 

'Avionul cu Aleksei a decolat spre Berlin. Multe mulţumiri tuturor pentru sprijinul acordat. Lupta pentru viaţa şi sănătatea lui Aleksei abia a început şi mai sunt multe încercări de trecut, însă acum cel puţin a fost făcut primul pas', a scris pe Twitter purtătoarea de cuvântul a opozantului rus, Kira Iarmîş.

Cu puţin timp înainte, ea a postat o fotografie cu targa care îl transporta pe Navalnîi, şi a scris că alături de el se afla soţia acestuia. Aleksei Navalnîi va fi transportat la spitalul universitar Charité din Berlin, unde un alt reprezentant al opoziţiei ruse, Piotr Verzilov, a fost tratat înaintea lui, transportat tot de ONG-ul Cinema for Peace, care a închiriat avionul sosit la Omsk.

Principalul adversar al Kremlinului, ale cărui informări publice denunţând corupţia elitelor ruse se bucură de multă popularitate pe internet, a fost deja victimă a unor atacuri fizice. 'FBK (Fondul de combatere a corupţiei) îşi continuă activitatea', a declarat pe Twitter chiar înainte de decolare Ivan Jdanov, directorul acestei organizaţii fondate de Aleksei Navalnîi.

În ultimii ani, mulţi adversari ai regimului de la Moscova au fost victime ale otrăvirii sau au denunţat astfel de otrăviri, atât în Rusia cât şi în străinătate. Autorităţile ruse au negat întotdeauna orice responsabilitate, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel