Aleksei Navalnîi, arestat din nou, la ieşirea din închisoare

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, fiind reţinut, din nou, chiar la ieşirea din penitenciar, din cauza unui alt protest neautorizat.

Navalnîi (42 de ani), directorul 'Fondului de combatere a corupţiei' a fost reţinut chiar la uşa penitenciarului de militari din trupele speciale, care l-au îmbarcat într-o maşină şi l-au dus într-o direcţie necunoscută, a transmis iniţial canalul de televiziune independent Dojdi. Ulterior, asociatul său Leonid Volkov a scris pe Twitter că opozantul a fost dus la secţia de poliţie Danilovski din Moscova, fiind acuzat de încălcarea legii privind protestele, ceea ce a dus la vătămarea unor persoane, infracţiune pasibilă cu 20 de zile de închisoare. Aleksei Navalnîi, care a fost reţinut de poliţie lângă domiciliul său luna trecută, a fost condamnat la închisoare pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate în capitala rusă în luna ianuarie, când chemase la boicotarea alegerilor prezidenţiale la care nu i s-a permis să participe.

Amenințări cu moartea, în închisoare

Opozantul a declarat că sentinţa cu pedeapsa cu închisoarea a fost orchestrată de către autorităţi pentru a descuraja protestele în masă împotriva nepopularei reforme a pensiilor. Peste 800 de persoane au fost reţinute la nivel naţional în timpul acestor proteste, care au avut loc chiar în ziua alegerilor locale, la 9 septembrie. În perioada în care Navalnîi se afla la închisoare, Viktor Zolotov, şeful Rosgvardia - garda pretoriană a preşedintelui Vladimir Putin - l-a ameninţat public 'că-l va face piftie', provocându-l la un duel, din cauza unei investigaţii privind corupţia şi fraudele în achiziţiile publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel