Aleksandar Vucic: Doar compromisul poate duce la o soluţie pentru problema Kosovo

Doar compromisul poate conduce la o soluţie pentru problema Kosovo şi ambele părţi - Belgradul şi Pristina - trebuie să facă mici concesii pentru a se ajunge la o rezolvare, a declarat vineri preşedintele sârb Aleksandar Vucic, în cadrul conferinţei GLOBSEC desfăşurate la Bratislava, transmite Tanjug.

Vucic a spus că Belgradul şi Pristina au opinii diferite cu privire la teritoriul Kosovo.

Autorităţile de la Pristina şi populaţia albaneză din Kosovo cred că Kosovo le aparţine şi că acesta este un stat independent, în timp ce conform constituţiei sârbe Kosovo este teritoriu al Serbiei. Dacă mă întrebaţi care sunt şansele pentru a ajunge la o soluţie, eu sunt destul de pesimist, dar asta nu înseamnă că nu fac tot posibilul, la fel ca oricine altcineva, pentru a menţine pacea şi stabilitatea şi pentru a încerca în acelaşi timp să găsim potenţiale soluţii, a explicat şeful statului sârb în intervenţia sa.

Kosovo, populată majoritar de etnici albanezi, şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel