Alegerile din Rusia, mesaj pentru Ucraina și Occident. Diaconescu (PMP): Vrea să arate solidaritate cu președintele țării

Alegerile din Rusia, mesaj pentru Ucraina și Occident. Diaconescu (PMP): Vrea să arate solidaritate cu președintele țării 
  /   Sursă foto: Facebook Cristian Diaconescu
Alegerile din Rusia, mesaj pentru Ucraina și Occident. Diaconescu (PMP): Vrea să arate solidaritate cu președintele țării / Sursă foto: Facebook Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a transmis un mesaj, după alegerile din Federația Rusă.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat aseară, la Digi 24, că alegerile parlamentare din Rusia reprezintă un semnal clar transmis Ucrainei și țărilor din Occident.

”Votul acordat lui Putin de rușii din estul Ucrainei și din Crimeea are valoare nu numai pentru victoria partidului Rusia Unită, ci vrea să arate solidaritate cu președintele țării. Poporul dorește apartenența la Rusia”, a declarat domnul Diaconescu.

Liderul PMP a reliefat că rezultatul alegerilor este concludent pentru orientarea politicilor duse de Rusia: pe locul 1, partidul lui Putin, pe locul 2, comuniștii, iar pe locul 3, un partid ultranaționalist. Diaconescu a precizat că votul electronic a făcut diferența.

”În cadrul votului a existat o etapă preliminară de avizare a celor care au dreptul la vot. Inițial, în 13 districte, opoziția părea să fie în față. Dar după începerea votului electronic, situația s-a schimbat radical. Scrutinul s-a desfășurat în timpul unor exerciții militare în Belarus. Un avertisment clar pentru votul acordat”, a mai spus Cristian Diaconescu.

Alegeri în Rusia. Administraţia SUA, UE și Marea Britanie denunţă NEREGULI

Administraţia Joseph Biden a condamnat, luni, condiţiile în care s-a derulat scrutinul parlamentar din Rusia, câştigat de partidul pro-Kremlin Rusia Unită, Washingtonul denunţând marginalizarea politicienilor opoziţiei prodemocratice.

"Alegerile parlamentare din Federaţia Rusă s-au desfăşurat în condiţii care nu sunt favorabile procedurilor libere şi corecte. Utilizarea de către Guvernul rus a legilor contra «organizaţiilor exrtremiste», contra «agenţilor străini» şi a «organizaţiilor indezirabile» a limitat sever pluralismul politic şi i-a împiedicat pe cetăţenii ruşi să îşi exercite drepturile civice şi politice", anunţă Departamentul de Stat de la Washington, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de Mediafax.

"Restricţiile impuse de Guvernul rus, precedate de eforturi extinse în scopul marginalizării personalităţilor politice independente, au împiedicat şi monitorizarea alegerilor de către Oficiul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), precum şi de către Adunarea Parlamentară a OSCE, afectând transparenţa, care este esenţială pentru alegeri corecte", precizează Departamentul de Stat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel