ALEGERI UNGARIA. Viktor Orban, discurs la Budapesta: UE se află și la București

Miza alegerilor parlamentare care se desfăşoară duminică în Ungaria este viitorul ţării, a declarat premierul în exerciţiu Viktor Orban, după ce a votat într-un cartier select din Budapesta în cursul dimineţii.

"Noi alegem nu doar partide, un guvern şi un prim-ministru, ci votăm şi pentru un viitor", a declarat Orban, liderul Fidesz (Uniunea Civic Maghiară), formaţiune parlamentară conservatoare (centru-dreapta), citat de MTI.

Eu am votat pentru Fidesz şi solicit tuturor să participe la alegeri", a spus Orban unui grup de zeci de jurnalişti.

Întrebat dacă luptă împotriva Uniunii Europene (UE), el a spus: "UE nu este la Bruxelles. UE se află la Berlin, la Budapesta, la Praga şi la Bucureşti, relatează Reuters.

Orban, la vot cu soția 

Orban a reiterat că va susţine interesele Ungariei şi a declarat că Ungaria a fost un membru loial al organizaţiilor internaţionale. "Ne iubim ţara şi luptăm pentru ţara noastră", a mai declarat el.

Şeful guvernului ungar, care a mers la vot împreună cu soţia sa, Aniko Levai, a spus că va continua să mobilizeze alegătorii în timpul zilei.

O victorie puternică pentru Viktor Orban ar da un impuls şi altor naţionalişti de extrema dreapta din Europa Centrală, în Polonia şi în Austria vecină, provocând fisuri în blocul european de 28 de naţiuni, comentează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel