Alegeri Turcia. Femeie, adusă la vot cu patul de spital și masca de oxigen pe față

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

O femeie a fost adusă direct din spital la vot și o mireasă și-a amânat special nunta pentru acest moment.

O femeie a fost adusă cu masca de oxigen pe față special pentru a vota, potrivit Antena 3. Un alt cuplu care nu a apucat să își facă nunta în primul tur, din cauza alegerilor - erau programați dar au fost amânaţi după primul tur - au apucat totuşi să îşi facă programarea pentru astăzi. Au fost la starea civilă şi, imediat, cu alai, cu toată lumea au mers la secţia de vot.

O tânără de 18 ani, care a făcut aceasta vârsta între cele două turui de scrutin, a  venit şi ea şi a votat şi a fost o mică vedetă în fața televiziunilor care au surprins momentul

Aproximativ 50.000 de tineri au făcut 18 ani în aceste două săptămâni şi practic au avut astăzi dreptul să voteze.

Şi în runda trecută au fost aduşi oameni cu targa de la spital.

Citește și:

Alegerile prezidenţiale din Turcia, aproape de final. Erdogan vs Kilicdaroglu, cine câştigă

Actualul preşedinte intenţionează să îşi prelungească perioada de două decenii la putere cu încă cinci ani. Adversarul său secularist, Kemal Kilicdaroglu, le-a cerut cetăţenilor să voteze "pentru a scăpa de regimul autoritar". Turcia se confruntă cu o criză foarte gravă a costului vieţii.

Anul trecut, inflaţia a ajuns la un nivel record de peste 80%, iar domnul Erdogan se prezintă drept personajul puternic care poate scoate ţara din această criză. Cu toate acestea, criticii săi susţin că preşedintele este motivul pentru care Turcia este în această situaţie, iar Kemal Kilicdaroglu susţine că va pune capăt politicilor greşite ale acestuia şi că va reinstitui statul de drept în ţară, scrie Rador. 

Vicepreşedintele Partidului Republican al Poporului (CHP) din Turcia, partid ce face parte dintr-o alianţă de opoziţie al cărei candidat în alegerile prezidenţiale este liderul acestui partid Kemal Kilicdaroglu, a anunţat că a avut loc un atac asupra observatorilor săi din alegeri în sud-estul ţării, informează duminică dpa.

Özgür Özel de la CHP a scris pe Twitter că observatori electorali ai partidului dintr-un sat au fost bătuţi şi telefoanele lor mobile au fost sparte pentru că ei au obiectat împotriva unor nereguli în procesul de vot.

Potrivit lui Özel, incidentul a avut loc într-un sat din sud-estul provinciei turce Sanliurfa, iar politicianul CHP Ali Seker a văzut scena. Citește mai departe>>

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel