Alegeri SUA: Vârful de lance al aripii de EXTREMA STÂNGĂ a democraților, un nou mandat

Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentantă de vârf a aripii de extrema stângă a Partidului Democrat, a câștigat un doilea mandat în Camera Reprezentanților.

Reprezentantul Partidului Democrat din SUA, Alexandria Ocasio-Cortez, a fost realeaăs pentru un al doilea mandat în Camera Reprezentanților. Aceasta este cunoscută pentru faptul că este un reprezentant de vârf al aripii de extrema stângă din Partidul Democrat. 

Ocasio-Cortez a fost declarată câștigătoare de agenția de știri The Associated Press (AP), învingându-l pe contracandidatul său republican, John Cummings, după ce a câștigat aproape 40 de puncte procentuale după numărarea a 2/3 din voturi. Aceasta era aproape sigură că va câștiga.

Ocasio-Cortez a intrat în istorie în 2018, ca fiind cea mai tânără femeie aleasă în Congres, din toată istoria SUA, la vârsta de 28 de ani, susținând rădăcina clasei muncitoare și a puertoricanilor. Ea este fiica unei femei de servici și a unui tată care a murit la 40 de ani. Ocasio-Cortez este membru al așa-numitei „echipe” de patru congresiste progresiste democratice, alături de Rashida Tlaib din Detroit, Ilhan Omar din Minnesota și Ayanna Pressley din Boston, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel