EXCLUSIV  ALEGERI SUA. Trump vs. Biden, 3 noiembrie. Bătălia pentru Casa Albă. Chifu, despre subiectul care a EXPLODAT în presă

Donald Trump
Donald Trump

Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 3 noiembrie 2020, iar lupta se dă între republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden. Analistul politic Iulian Chifu a vorbit, la DC News, despre campania din Statele Unite ale Americii, fiind întrebat și despre un subiect controversat. 

Un aspect al campaniei prezidențiale din SUA a fost așa numita „afacere Biden, cu e-mail-uri, dezvăluiri”. Întrebat dacă, în opinia sa, a contat în ochii electoratului, analistul Iulian Chifu a oferit următorul răspuns: „A existat un pressing, venit și din exterior prin finanțatori ai campaniei care sunt din exteriorul Statelor Unite pentru a introduce subiectul mai abitir. Ultima dezbatere ne-a arătat foarte clar care este poziția republicană și mai ales al lui Donald Trump, care nu a ridicat subiectul de jos.”

„Deci, suntem cu un subiect marginal, preluat și în presa de mainstream ca un element în discuție. Este greu de explicat, este greu de orchestrat, fiind vorba despre o chestiune de natură juridică. Dacă existau fundamente, ele trebuiau să fie prelucrate de procurori. Nu a fost cazul. Deci, singurul lucru despre care vorbim este un atac pe caracter, morală, un atac de imagine”, a precizat Iulian Chifu. 

Peste 95 de milioane de cetăţeni americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, conform datelor centralizate de Proiectul pentru alegeri al Universităţii din Florida. Numărul persoanelor care au votat deja reprezintă 69% din totalul prezenţei la vot în scrutinul prezidenţial din 2016. Participarea masivă la scrutin prin prezenţa la vot în mod anticipat ori prin corespondenţă se explică în primul rând prin pandemia care afectează puternic Statele Unite.

Trump vs. Biden - Bătălia pentru Casa Albă. Iulian Chifu, analiză la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel