EXCLUSIV  Alegeri SUA. Michigan, Nevada, Pennsylvania, Arizona, contestări! Diaconescu: Dacă se întâmplă așa, ar fi o situație excepțională

AGERPRES
AGERPRES

Invitat la Interviurile DCNEWS, analistul pe politică externă Cristian Diaconescu a vorbit despre situația tensionată din SUA.

Invitat la interviurile DCNEWS, Cristian Diaconescu a vorbit despre situația tensionată din Statele Unite ale Americii.

Iată ce a spus expertul pe politică externă:

„Avem state precum Michigan, Nevada, Pennsylvania, Arizona, Wisconsin unde, în continuare, sunt contestări în legătură cu votul. Vom vedea care vor fi deciziile. Ziua finală e cea de 14 decembrie, atunci când colegiul electoral se va întruni, iar electorii își vor exprima voturile. 99,99% voturile electorilor coincid cu votul cetățenilor din statele respective. Au existat câteva excepții de-a lungul istoriei, care nu au schimbat rezultatul final, când electorii au votat altfel decât mandatul pe care l-au primit, inclusiv în 2016 s-a întâmplat așa.

Este de sperat ca până la 14 decembrie situația se va clarifica. E foarte greu de anticipat dacă și cum Trump ar putea reversa voturile, în mai multe state, pentru că are nevoie de o marjă mai serioasă de schimbare a sensului electoral din 3 noiembrie. Dacă se întâmplă așa ceva, ca Trump să răstoarne votul, ar fi o situație excepțională și o criză democratică uriașă în cel mai semnificativ stat etalon, din punct de vedere al democrației la nivel global.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel