Alegeri SUA. Estonia înlocuieşte un ministru care s-a îndoit de victoria lui Biden

SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres
SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres

Estonia înlocuieşte un ministru de interne care a pus sub semnul întrebării victoria lui Biden.

Preşedintele estonian Kersti Kaljulaid a numit miercuri un nou ministru de interne pentru a-l înlocui pe Mart Helme, care a demisionat după ce a pus la îndoială legalitatea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Alar Laneman, din partea formaţiunii populiste Partidul popular conservator estonian (EKRE), a depus miercuri jurământul. Politicianul de 58 de ani i-a urmat colegului său de partid Mart Helme, care a demisionat la începutul săptămânii trecute.

Au atras numeroase critici



Helme şi fiul său Martin, care este ministrul de finanţe al ţării, şi-au atras numeroase critici pentru comentariile făcute la o emisiune de radio, în care au pus sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor din SUA, câştigate de Joe Biden.

Helme l-a numit, de asemenea, pe Biden, "un personaj corupt" în emisiune.

Frecvente scandaluri

Cei doi fac parte din formaţiunea populistă de dreapta EKRE, care a devenit parte a coaliţiei de guvernare în 2019 după alegeri. Totuşi, formaţiunea a devenit de atunci o sursă frecventă de scandaluri. Helme cel vârstnic este fondatorul şi liderul de multă vreme a partidului.

Kersti Kaljulaid a catalogat comentariile lui Helme drept "un atac împotriva democraţiei şi securităţii estoniene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel