Alegeri SUA 2024. Putin, declarație controversată: Biden este mai "previzibil" pentru Moscova decât Trump

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Iată ce spune Putin despre președintele Biden!

Președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că omologul său american, Joe Biden, este perceput de către Moscova ca fiind mai "previzibil" decât predecesorul său, Donald Trump, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, Putin a subliniat că Rusia este deschisă să colaboreze cu câștigătorul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, indiferent cine ar fi acesta.

Întrebat de un jurnalist care preşedinte ar fi mai bun pentru Rusia, Putin a răspuns: "Biden este o persoană mai experimentată. Este previzibil, este un politician cu experienţă".

Preşedintele rus a refuzat însă să comenteze dezbaterile din Statele Unite privind vârsta preşedintelui Biden.

"Când l-am întâlnit pe Biden în Elveţia, acum trei ani, este adevărat, se vorbea deja despre incapacitatea lui, dar nu am observat nimic de acest gen, a spus el.

"Ceea ce trebuie să examinăm este poziţia politică şi poziţia actualei administraţii (americane) este extrem de nefastă şi greşită", a adăugat Putin.

Moscova lasă ușa deschisă pentru SUA

Președintele rus a declarat că Moscova "va colabora cu orice lider american în care poporul american va avea încredere". În timp ce campania prezidențială din Statele Unite a fost zguduită săptămâna trecută de comentariile critice ale unui judecător cu privire la memoria președintelui american în vârstă de 81 de ani, aceste observații au fost respinse de tabăra lui Joe Biden.

Procurorul special desemnat să ancheteze acuzațiile privind gestionarea defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută, care îl descrie pe președintele american drept "un bărbat în vârstă cu o memorie slabă", conform AFP.

Robert Hur, procurorul special numit în ianuarie 2023 de către ministrul american al justiției, Merrick Garland, a concluzionat că "inculparea nu ar fi justificată" în cazul lui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani. Această numire a survenit în urma descoperirii, în 2022, a unor documente confidențiale din perioada când Joe Biden a fost vicepreședinte (2009-2017), găsite în reședința sa din Wilmington, Delaware, precum și într-un fost birou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel