Alegeri SUA 2020. Trump a câștigat Alaska

Donald Trump
Donald Trump

Cel mai rece stat al SUA, Alaska, l-a declarat câștigător pe candidatul Partidului Republican și președintele în exercițiu, Donald Trump, la 8 zile după ziua alegerilor.

AP l-a declarat pe Donald Trump câștigătorul celor trei voturi electorale din Alaska astăzi, la opt zile după ziua alegerilor. Astfel, numărul de electori ai lui Donald Trump crește de la 214 la 217, precizează TheGuardian

Chiar dacă a câștigat acest stat slab populat, lui Donald Trump îi va fi imposibil să mai ajungă la numărul de 270 de electori. Numărul maxim de electori pe care președintele în exercițiu îi mai poate avea este de 248. Contracandidatul său, Joe Biden, a ajuns la 290 de electori în urmă cu 4 zile și este, conform rezultatelor anunțate de presa de peste ocean, președintele ales al Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, Donald Trump a intentat numeroase procese de reverificare a voturilor din mai multe state-cheie, printre care Georgia, Pennsylvania și Michigan, iar Partidul Republican îl susține în demersurile sale (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel