Alegeri Sectorul 1, procurorul recunoaște că s-au încălcat dispoziții. Chirieac: Probabil că sunt mari presiuni asupra sa

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Sorin Iasinovschi, procurorul care anchetează dosarul alegerilor de la Sectorul 1, ar fi recunoscut, într-un interviu televizat, că s-ar fi încălcat dispoziții prin intrarea în sala cu sacii de vot. 

"S-au încălcat nişte dispoziţii, pentru că intrarea în acea sală (n.r. cu sacii de voturi) trebuia făcută în anumite condiţii. Ceea ce au votat cetățenii nu a fost consemnat și cine se face vinovat să fie tras la răspundere", a spus procurorul Sorin Iasinovschi, într-un interviu pentru Denise Rifai, la Kanal D.

"Până astăzi, când vorbim, există fraudă?", l-a întrebat prezentatoarea TV. "La nivelul secțiilor, există", a răspuns procurorul. Din informațiile noastre, această a doua parte nu ar avea legătură cu primul răspuns, fiind un promo al emisiunii. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Kanal D Romania (@kanaldromania)

Rămâne de văzut, în momentul în care va fi difuzată integral emisiunea, dacă răspunsul "La nivelul secțiilor, există" se referă la frauda în secțiile de vot. Pe de altă parte, ceea ce recunoaște procurorul este că s-ar fi intrat ilegal în acea cameră cu sacii de voturi. Urmează să vedem cine se face vinovat pentru acest lucru, cine i-a lăsat pe cei de la USR- mai erau şi de la alte partide-  să intre în camera respectivă, să ia sacii cu voturi şi, de asemenea, cine e acuzat de fraudă. 

Este important de văzut ce spun expertizele criminalistice. Procurorii de la SIIJ au cerut criminaliştilor să facă verificări în ceea ce priveşte mai multe voturi, mai multe documente pentru că în anumite buletine de vot acea ștampilă fie nu se vede, fie pare că a fost falsificată. Au luat în calcul că ar fi putut să fie făcută ştampila, acel cerc, cu un dop de călimară, conform unui exemplu dat de anchetatori.

Urmează să vină aceste expertize şi rezultatele privind numărul de voturi, câte persoane au votat în fiecare secţie, dacă acel număr de persoane corespunde.

"A fost foarte greu să bagi gunoiul sub preş"

"Ar trebui să continue ancheta fiindcă senzaţia pe care mi-a dat-o prelungirea aceea acordată de procurorul general a fost că, totuşi, cineva ar vrea să acopere, să sufoce acest scandal uriaş. Trebuie apreciat curajul acestui domn procuror şi probabil că sunt mari presiuni asupra sa ca să închidă această anchetă. Nu cred că a fost o comandă să acţioneze, cum era pe vremuri la fostul DNA, fiindcă în cazul acela faza uşoară era să închizi ancheta de la bun început, să spui că a fost totul în regulă, în ciuda imaginilor publicate de toată presa din România.

Dacă nu erau acele imagini, frauda de la Sectorul 1 rămânea o poveste. Cu imaginile acelea, a fost foarte greu să bagi gunoiul sub preş. Ne interesează, pe de-o parte, cine a făcut frauda. Trebuie văzut dacă doamna Armand era sau nu implicată, deşi dânsa este beneficiara acestei fraude. Apoi, cazul trebuie să ajungă în justiţie şi un judecător trebuie să consfinţească ceea ce au găsit procurorii. În opinia mea, lucrul ăsta nu se va întâmpla repede. Va dura ani de zile, aşa că doamna Armand îşi poate desfăşura liniştită, în continuare, mandatul, iată, probabil, ilegitim", a spus analistul politic Bogdan Chirieac în emisiunea Decisiv, prezentată de jurnalista Cătălina Porumbel, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel