Alegeri Sectorul 1. Procurorul Sorin Iaşinovschi: Da, există fraudă la nivelul secţiilor!

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Sorin Iaşinovschi, procurorul de caz în dosarul alegerilor de la Sectorul 1, a recunoscut că există fraudă la alegeri, într-un interviu acordat jurnalistei Denise Rifai. 

Întrebat dacă se poate spune că a fost fraud la alegeri, procurorul Sorin Iaşinovschi a spus, clar, "Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!". 

Ulterior, procurorul a fost întrebat dacă s-ar putea vedea o răsturnare de situaţie în cazul rezultatului alegerilor, atât pentru postul de primar, cât şi pentru Consiliul Local. 

"Tot ce e posibil. Într-o anchetă poţi avea mereu o răsturnare de situaţie, şi în ultimul moment! Chiar când nu te aştepţi! Nu e exclus, dar nu ştiu dacă s-ar putea răsturna ierarhiile, pentru că am putea găsi fraudă de ambele părţi!", a mai spus procurorul.  

Ce se dispune în continuare 

"Noi vom dispune, dacă vom constata fapte penale, să îi deferim justiţiei pe cei care le-au comis. Dacă va rămâne în funcţie sau nu acea persoană, asta depinde de instanţa civilă, pentru că sunt diverse căi de atac. Dar nu avem noi în atribuţii aşa ceva, ci doar să stabilim dacă există fraudă, cine a comis-o, dacă a comis-o cu vinovăţie şi, dacă este cu vinovăţie, să îl deferim justiţiei", a completat Sorin Iaşinovschi. 

"Suspiciunea, întărită de imaginile video" 

VEZI Fraudă la Sectorul 1? Procurorul Iașinovschi: Suspiciunea a fost întărită de imaginile cu persoanele care umblau cu sacul în spate

"Teoretic, fiecare sac trebuia să aibă un număr ca să putem să-l putem identifica, dar noi când am început anchetă foarte puţini saci mai aveau notaţi pe ei numărul secţiei de la care provine. Polițiștii au trebuit să identifice fiecare sac cu buletine de vot de la ce secţie provine, prin verificare buletinelor de vot şi a stampilei de control", a spus procurorul Sorin Iașinovschi, într-un intreviu acordat jurnalistei Denise Rifai, la Kanal D.

Întrebat dacă suspectează că ar fi vorba despre o fraudă la Sectorul 1, procurorul a spus: "Suspiciunea a fost întărită de acele imagini unde au apărut acele persoane care umblau cu rucsacul în spate, la miex de noapte, fără să aibă voie să aibă acces în clădirea respectivă şi la final, după ce au apărut aceste imagini în public, nimeni nu a venit să ofere o explicaţie logică. Ce au căutat? Aceste suspiciuni au întărit plângerea părţii vătămate şi ne-au convins că trebuie să facem o anchetă serioasă şi să vedem dacă s-a întâmplat ceva, dacă s-a luat ceva de acolo, dacă s-a adus ceva de acolo, ca la final alegătorii să ştie dacă ceea ce s-a consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatului votării este ceea ce au votat sau au existat şi fraude".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy