Alegeri Sectorul 1. Instanța dă verdictul. Tudorache: Dacă nu existau acele imagini, nu cred că ajungeam aici

Instanța urmează să facă lumină în cazul unei posibile fraude la alegerile locale de la Sectorul 1 al Capitalei. 

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, a intervenit în direct la Antena 3 unde a oferit prima reacție după ce procurorii au terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale. 

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem să vedem exact ce s-a întâmplat în Sectorul 1, la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica ce a descoperit la renumărarea voturilor. E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii oficiului electoral de sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații sau știau de ce trebuie să se opună. Vom vedea. Eu nu pot să fac niciun comentariu până nu vom avea un comunicat oficial. În urma acelor imagini apărute public de pe camerele de supraveghere, PSD-ul și cu mine am făcut acea solicitare la SIIJ de renumărare a voturilor. Dacă nu existau acele imagini, nu cred că ajungeam aici”, a declarat Daniel Tudorache. 

Un comunicat oficial privind numărătoarea voturilor va fi emis abia mâine, anunţă România TV, dar mai multe surse spun că Daniel Tudorache ar avea cu 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1. 

VEZI AICI: S-a încheiat renumărarea voturilor din Sectorul 1. Surse România TV: Daniel Tudorache, 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand

Imaginile controversate de la Sectorul 1

Imagini din momentul în care erau căutați sacii de voturi pentru Sectorul 1, care ar demonstra o fraudă electorală la alegerile locale, au apărut public imediat după alegerile locale de anul trecut.   

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere dintr-o încăpere a Biroului Electoral de Circumscripție a Sectorului 1.

Se vor relua alegerile?

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a fost întrebată despre decizia de renumărare a voturilor de la alegerile locale pentru stabilirea primarului în Sectorul 1 din Capitală.

”Personal, eu cred că la Sectorul 1 ar trebui reluate alegerile. Nu cred că renumărarea voturilor va clarifica lucrurile, cu atât mai mult cu cât s-a spus în acest timp că saci de voturi nu se mai găsesc, au fost mutați dintr-o parte în alta, nu știm în ce parte au fost mutați și așa mai departe. Până la urmă nu o să știm nici după renumărare care este rezultatul acolo și ce s-a întâmplat în Sectorul 1. Imaginile vorbesc, este clar, iar opoziția  doamnei primar la numărătoarea voturilor ne arată că este ceva în neregulă. Eu, dacă nu am nimic de ascuns, nu mă opun ca să facem lumină într-o chestiune care a făcut atâta și atâta vâlvă la nivelul opiniei publice. E bine că se renumără, dar nu cred că această chestiune va explica ce s-a întâmplat acolo și va face lumină în acest caz”, a declarat Elena Cristian. 

Surse citate de Antena 3 spun că dosarul ar putea fi finalizat la sfârșitul anului 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel