Alegeri Rusia. Germania, reacție după victoria lui Putin: ”Partener dificil, dar necesar”

Rusia va rămâne un partener dificil, dar necesar după realegerea preşedintelui rus Vladimir Putin la conducerea ţării, a declarat luni la Bruxelles ministrul de externe german, Heiko Maas, relatează dpa.

'Rezultatul alegerilor în Rusia ne-a surprins la fel de puţin ca şi circumstanţele sale', a afirmat Maas, adăugând că rivalitatea politică nu a fost echitabilă în totalitate, în anumite privinţe. El a afirmat de asemenea că este 'inacceptabil' faptul că votul a avut loc şi în Crimeea.

Prin urmare, presupunem că Rusia va rămâne un partener dificil. Dar Rusia este, de asemenea, necesară atunci când vine vorba de soluţionarea conflictelor internaţionale', a menţionat Maas la Bruxelles, unde participă la o reuniune a miniştrilor de externe din UE.

[citeste si]

'De aceea dorim să rămânem în dialog', a adăugat ministrul. 'Dar aşteptăm de asemenea contribuţii constructive din partea Rusiei - mai mult decât a fost cazul cel mai recent', a spus el.

Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la preşedinţia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate luni. După numărarea a 99,8% din buletine, a rezultat că Putin l-a devansat cu mult pe principalul său adversar, candidatul comunist Pavel Grudinin, care a adunat doar 11,79% din voturi, înaintea ultranaţionalistului Vladimir Jirinovski (5,66%) şi a jurnalistei apropiate opoziţiei liberale Ksenia Sobciak (1,67%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel