Alegeri RUSIA. Cifrele ultimului sondaj al institutului rus VtsIOM pentru Putin

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin este creditat cu 69% din intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia, potrivit ultimului sondaj oficial autorizat înainte de scrutin, a anunţat luni institutul rus VTsIOM, relatează AFP. 

'Candidatul Vladimir Putin se situează cu mult înaintea celorlalţi şapte candidaţi, cu 69% din intenţiile de vot', potrivit sondajului realizat prin telefon în perioada 5-9 martie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valeri Fiodorov, directorul institutului de sondare a opiniei publice. 

Contracandidaţii preşedintelui în exerciţiu sunt creditaţi cu 7-8% din intenţiile de vot în cazul candidatului Partidului Comunist, Pavel Grudinin, 5-6% pentru ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski, 1-2% pentru vedeta de televiziune apropiată de opoziţia liberală Ksenia Sobciak şi în jur de 1% pentru veteranul liberal Grigori Iavlinski şi pentru naţionalistul Serghei Baburin. Omul de afaceri Boris Titov şi un alt candidat comunist, Maxim Suraikin, sunt aproape de zero în intenţiile de vot. 

Intenția de vot 

Aproape trei din patru alegători ruşi (74%) s-au declarat 'cu siguranţă pregătiţi' să participe la scrutin, doar 4% exprimându-şi refuzul 'categoric' de a participa la aceste alegeri. 


Potrivit previziunilor analiştilor VTsIOM, între 63% şi 67% din alegătorii înregistraţi ar urma să voteze la acest scrutin. 

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, cunoscut pentru investigaţiile sale privind corupţia elitelor, nu va putea participa la alegerile din 18 martie, fiind declarat neeligibil din cauza unei condamnări penale. El a cerut boicotarea alegerilor, a promis acţiuni de protest şi intenţionează să trimită observatori pentru a depista fraude în secţiile de votare, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel